In week 7 ging ik de zondag voetballen. Hier heb ik een knieblessure opgelopen. Ik draaide om maar m’n knie wilde niet mee.. Erg vervelend want ik liep een klein beetje mank en was dus zeker niet in staat om een squat uit te voeren met 80kg op mijn rug.

Wat eigenlijk week 8 hoorde te zijn heb ik overgeslagen. Rust gehouden deze week en hopen dat mijn knie zou herstellen (dit kwam eigenlijk heel goed uit met mijn werk waar het erg druk was, maar goed, ik was er niet blij mee..). De week hierop ben ik wel wezen trainen maar heb geen squats en deadlifts gedaan omdat ik m’n knie nog steeds voelde. Het ging steeds beter met mijn knie maar toch was er nog een akelige, aanwezige pijn. Heb hierop een afspraak de vrijdag met de fysio gemaakt omdat ik toch wel zekerheid wilde hebben.

Het bleek dat mijn buitenste knieband een flinke klap had gehad maar er was niet aan de hand met bv m’n meniscus of ergens iets gescheurd. Van hem mocht ik gewoon weer squatten, als ik dit maar weer opbouwde en niet dieper dan 90° door mijn knieën zou gaan.

Het weekend hierop voelde mijn knie weer een stuk beter en voelde hem haast niet meer dus besloot op de maandag hierop weer te beginnen met de workout. Deze week heb ik week 7 herhaald omdat ik 2 weken niet getrained had en zo toch de benodigde kracht had verloren.

WEEK 8
maandag woensdag vrijdag
WORKOUT B WORKOUT A WORKOUT B
squat 80kg squat 82,5kg squat 85kg
overhead press 52,5kg bench press 70kg overhead press 52,5kg
deadlift 90kg barbell rows 67,5kg deadlift 95kg

Week 8 was zwaar! Alle dagen op een oefening gestalld.

OHP:

Maandag: 5,5,5,4,4

Vrijdag: 5,5,4,3,3

Ik vond het raar dat ik de vrijdag minder herhalingen kon doen dan de maandag. Vrijdag goed op mijn voeding gelet, goed geslapen. Misschien worden de squats te zwaar om hiervan snel genoeg te herstellen zodat ik mijn OHP goed kan doen? In week 9 zal ik de woensdag nog een keer de OHP met 52,5kg proberen, als mij dit niet lukt moet ik deloaden en 10% van het gewicht afhalen. Dit komt er op neer dat ik dan met 47,5kg de oefening uitvoer en weer opnieuw ga opbouwen om het plateau van 52,5kg te verbreken.

BP:

Woensdag: 5,5,5,5,4

Ik was er bijna.. Had een vriend van me spotten, anders had ik waarschijnlijk de 4e set laatste herhaling ook niet gered. Week 9 maandag de BP beginnen met 70kg.

 

Heb je ook Deel 1 gelezen?