Met dit winterweer is het zwaar om je te motiveren om weer je muts op te zetten, fiets te pakken en op weg te gaan naar de sportschool. Februari is ook echt een maand om af en toe eens lekker ‘ik ga vandaag niet’ te zeggen. Maar zo werkt het natuurlijk niet! Wil je iets bereiken, dan moet je voor continuïteit zorgen, elke keer weer op komen dagen, er elke keer weer zijn. Hier zijn 3 tips om gemotiveerd te blijven, altijd weer.

Gebruik een mantra
Een mantra is een kort zinnetje dat je maar blijft herhalen in je hoofd. Iets als ‘Elke keer op komen dagen is de truc’ of ‘ik ben hier om meer te doen’. Schrijf deze mantra groot op een blad en hang hem op een plek die je vaak ziet. Deze mantra zal je blijven motiveren om inderdaad weer te gaan sporten, om door te gaan met waar je mee bezig bent en vooral om je gemotiveerd te blijven. Een mantra is een belofte aan jezelf en door hem vaak te herhalen moet je hem waarmaken!

Een sportmaatje
Een vriend om mee te sporten is lekker, hij zal je motiveren om vaak te gaan, met z’n tweeën is makkelijker. Maar nog beter is iemand waarmee je echt kan trainen, een tegenstander. Iemand waar je misschien ook wedstrijden tegen doet. Op die manier zal jij je elke keer als hij wel gaat en jij niet slecht voelen, omdat dit hem namelijk voordeel geeft. Hij zal sterker zijn, beter getraind. Dus, spreek af met een tegenstander om te gaan, om bij te houden hoe vaak je traint, op die manier blijf je gemotiveerd om vaker dan hij te gaan, misschien even vaak, maar sowieso niet minder vaak!

Hou er lol in
Je doet dit voor een uiteindelijk doel, maar voornamelijk voor de lol. Je hebt nu misschien geen zin om te gaan, maar achteraf voel je je slecht als je niet gaat. Ga je wel, dan heb je tijdens de training lol, bedenk je dat eventjes. Jij doet dit voor je plezier, jij doet dit niet omdat het moet. Blijf de lol erin houden en vind daarin motivatie om elke keer weer te gaan.

Met deze drie tips moet je een stap verder zijn in elke keer weer verschijnen. Met deze tips is het op komen dagen in de sportschool al een stuk minder zwaar. Wat zijn jouw ervaringen?

Stefan Knapen is een Geneeskunde student in Groningen, blogger en iemand die internet leuk vindt. Stefan blogt in het Engels over studeren en persoonlijke ontwikkeling. Volg Stefan ook op Twitter!