Laatste Update: door

Personen die overgewicht hebben volgen vaak een dieet om slanker te worden. Heb je een te laag gewicht (ondergewicht) of wil je een gespierder lichaam, dan probeer je zoveel mogelijk te eten om aan te komen. Wat hebben de afvallers en de personen die willen aankomen gemeen? De weegschaal. Iedere dag wil je op de weegschaal gaan staan.

Aankomen in gewicht

Belangrijk als je wilt aankomen is om je vetpercentage in de gaten te houden. Bij ondergewicht is deze vaak < 10 %. Een stijging naar 15 % is dan geen probleem en kan zelfs mooier en gezonder zijn.

Krachttraining

Krachttraining en fitness is een uitstekend middel om in gewicht aan te komen. Het lichaam bestaat uit spierweefsel en vetweefsel. Door een goed krachttrainingsschema kun je het aandeel spierweefsel vergroten.

Valkuil

Krachttraining beginners hebben een schema voor meer spiermassa. Een gewichtstoename van 3- 4 kilo in de maand wordt vaak als uitstekend ervaren. Dit is de valkuil. Met deze toename kom je veel meer vetweefsel aan dan spierweefsel. Na een jaar komt het weleens voor dat het vetpercentage explosief stijgt van 15 % naar 25 %.

Voedingsschema

Naast een trainingsschema is het van cruciaal belang om een goed voedingsschema te gebruiken. Het dagmenu bevat de juiste voedingsstoffen en een hoeveelheid calorieën ( energie ) dat een fractie boven je totale energieverbruik ligt. Hierdoor wordt je gespierder en het vetpercentage stijgt wel mee, echter veel minder explosief.

Meer weten over een goed trainingsschema, of online een trainingsschema bestellen? Klik hier

Handig eerder verschenen artikel in deze reeks: Test je gewicht: BMI

 

Er zijn nog geen reviews, misschien wil jij er eentje achterlaten voor een ander?