Heel feitelijk is het de tweede dag na de Amstel Gold Race dat ik dit opschrijf. Ik zit namelijk nog met smart te wachten op de foto’s en filmpjes die die dag van mij gemaakt zijn. Het is best gek om jezelf te zien op de beelden. Af en toe een verkrampt gezicht, zweet vegend van het voorhoofd en de immer geconcentreerde blik. Het was een waar festijn afgelopen zaterdag, met ongeveer 12.000 wielrenliefhebbers stonden we als team ORMIT aan de start. We hadden met z’n elven ons ingeschreven op drie verschillende afstanden. Eén van ons fietste 65km, vier van ons de 150km en zelf zat ik samen met vijf anderen in de groep die de 100km ging bedwingen. En het ging goed! Het weer was mooi, de omgeving nog mooier en de sfeer was voortreffelijk.

Ik realiseer me dat een blog misschien wel veel leuker leest als er ook uit blijkt dat het zwaar was of moeite kostte, maar ik zou liegen als ik dat zou schrijven. Het ging gewoon goed. De training voor de Alpe d’HuZes is al een tijdje in volle gang en mijn lichaam blijkt tot meer in staat dan ik van tevoren had gedacht. Als je mij een maand geleden zou hebben verteld dat ik met gemak de Cauberg op zou fietsen, geen last zou krijgen van kramp of verzuring en zelfs tijdens een klim nog een spurtje zou kunnen trekken, dan zou ik je niet hebben geloofd. 9 juni komt dichterbij en het blijft spannend hoe me dat zal vergaan, maar tot die tijd blijf ik er hard aan trekken om nog beter te worden, want het kan!

Lees alles over Mirjam’s wielren ervaringen, trainingen en ontberingen op weg naar de top van de Alpe D’huez:

  1. Ongetrainde studente naar de top van de Alpe d’Huez!
  2. Doorzettingsvermogen net zo belangrijk als conditie
  3. In gesprek met tourwinnaar Jan Janssen
  4. Griep en kramp; het hoort er vast allemaal bij
  5. Training in de Alpen, mijn eerste kennismaking met klimmen
  6. Amstel Gold Race: de dag ervóór!
  7. Amstel Gold Race: the day after!
  8. Stel je eens voor…

Speciaal voor het KWF organiseert Mirjam een supergaaf dancefeest. Iedereen die van dansen houdt en tegelijk het goede doel wilt ondersteunen moet dit zeker noteren in zijn of haar agenda! Zie de flyer:

U kunt het KWF ook direct steunen door een bedrag te doneren via de volgende knop: