Laatste Update: door

Net als de conventionele dumbbell shoulder press is de Arnold Press een allround schouderoefening. De nadruk van beide oefeningen ligt op de voorste schouderkop, zoals bij alle drukoefeningen boven het hoofd. Maar door de schouderabductie in het begin van de Arnold Press, wordt de middelste schouderkop nadrukkelijker in de oefening betrokken, waardoor er een meer allround schouderoefening ontstaat.

Uitvoering Arnold press

Deze oefening is eigenlijk een dumbbell shoulder press die je begint met je handpalmen naar je toe en eindigt met je handpalmen van je af. Net zoals bij de gewone dumbbell press.
Het komt vaak voor dat de oefening fout word uitgevoerd omdat de nadruk word gelegd op het naar buiten draaien van de onderarmen terwijl het juist meer effect heeft als je je ellebogen van je lichaam af beweegt.

Hieronder stap voor stap de uitvoering van de Arnold press:

  • Ga op een halterbankje zitten met de rugleuning rechtop.
  • Neem 2 dumbbels en houd ze vóór je schouders met je handpalmen naar je toe.
  • Start de beweging door je ellebogen naar buiten en om-hoog te bewegen
  • Druk de dumbbells nu helemaal uit, tot je armen volledig zijn gestrekt.
  • Laat de dumbbells zakken en eindig weer in je start positie.

Hieronder een video met de correcte uitvoering van de Arnold press

Variaties Arnold press

Je kunt deze oefening ook zonder rugleuning en staand uitvoeren.

Benodigdheden

Zoals vermeld bij de uitvoering van de Arnold Press zijn een aantal producten nodig. Allereerst een halterbank. Hiervoor is de Focus Fitness Force 10 een uiterst geschikt en betaalbaar bankje. Met deze trainingsbank kun je zowel incline als decline trainen. Een ander voordeel is dat het bankje zeer stabiel is. Vervolgens zijn de dumbbells van belang. Betersport biedt kwalitatieve en betaalbare dumbbells om mee te trainen. De 2 dumbbells zijn eenvoudig uit te breiden waardoor je progressie kunt blijven boeken.

Profiteer snel van de korting tot wel 20% die Betersport aanbiedt op het gehele assortiment van Focus Fitness!gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben. Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)