Back pull (lateral pulldown)

  • back pull

Er kan wat verwarring bestaan over de term back pull (ook wel lateral pulldown genoemd), deze mag namelijk niet verward worden met de back row. Beiden zijn goede basis oefeningen voor de rug. Met de back pull wordt de oefening bedoeld waarbij je een gewicht van boven naar beneden trekt (ook aangeduid met lateral pull). Met de Back row trek je een gewicht voor je naar je toe. Van beiden bestaan diverse uitvoeringen. De back pull wordt in dit artikel besproken.

Uitvoering Back pull (lateral pulldown)

back pullDe meest gangbare uitvoering van de back pull (of lateral pull) is met het back pull apparaat. De meest gangbare uitvoering is dat je zit op een zitje, knieën geklemd onder twee kussentjes. Boven je hangt een stang, hier bestaan diverse uitvoeringen van. Zo kan de stang recht, gebogen of golvend zijn. Ook de grepen kunnen verschillen.

De stang pak je beet en trekt deze gecontroleerd maar rap richting je borst. Het is uit oogpunt van blessurepreventie beter deze voor je te laten zakken en niet achter je nek. Daarna laat je de stang gecontroleerd weer teruggaan naar zijn oorspronkelijke positie. Adem in bij het teruggaan, adem uit bij de inspanning.

Variaties back pull (lateral pulldown)

Deze oefening kan op diverse manieren gevarieerd worden. Zo kan je een andere stang vorm pakken. Ook kan je kiezen om de stang breed, smal, met bovenhandse en onderhandse greep te pakken.

Hieronder een instructievideo betreft de back pull (lateral pull).

 

(3.673x gelezen)gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben.

Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)


Over de auteur
Over de auteur
Hoi! Ik ben Patrick van der Velde, medisch bioloog, sportvoedings consulent, eigenaar en auteur van Krachttraining.net en Krachtshop.nl. Ik heb al vele mensen begeleid en overtuigd dat IEDEREEN zijn of haar droomlichaam kan krijgen!

Waardeer je mijn artikelen? Meld je dan hieronder aan voor de Krachttraining.net Nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen, relevante info, en tips als eerste in je mailbox!
By |2017-12-04T15:55:30+00:0007 februari 2014|Rug|0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com