• back row

De back row mag niet verward worden met de back pull (ook wel lateral pulldown genoemd). Bij de back row trek je een gewicht voor je naar je toe. Bij een back pull (lateral pulldown) trek je een gewicht van boven naar beneden naar je toe. Het zijn beiden zeer goede en gangbare oefeningen voor de rug. Hieronder de uitvoering van de back row.

Uitvoering Back row

De Back row wordt meestal zittend uitgevoerd. Er bestaan hier speciale apparaten voor. Als je eenmaal zit, zet je de voeten tegen een schuin opstaande steun. Je knieën houdt je licht gebogen en met gestrekte armen pak je de greep. De rug houdt je recht en je kijkt naar voren. Gecontroleerd en rap trek je het gewicht naar je toe, direct daarna laat je het gewicht langzaam en gecontroleerd weer teruggaan.

 

De back row kan echter ook staand uitgevoerd worden:

Variaties back row

Deze oefening kan met diverse variaties worden uitgevoerd. Om te beginnen kan je kiezen voor een Back pull uitgevoerd met een barbell, of enkelvoudige greep (pulley). De barbell kan je bovenhands of onderhands vasthouden, zowel breed als smal. Wij adviseren om met regelmaat te variëren hierin, je pakt je rugspieren dan net weer anders bij elke greep. Dit helpt tegen gewenning en maakt het trainen ook leuker.

 

 

(1.673x gelezen)gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben.

Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)


Over de auteur
Over de auteur
Hoi! Ik ben Patrick van der Velde, medisch bioloog, sportvoedings consulent, eigenaar en auteur van Krachttraining.net en Krachtshop.nl. Ik heb al vele mensen begeleid en overtuigd dat IEDEREEN zijn of haar droomlichaam kan krijgen!

Waardeer je mijn artikelen? Meld je dan hieronder aan voor de Krachttraining.net Nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen, relevante info, en tips als eerste in je mailbox!
By | 2017-12-04T16:02:54+00:00 15 mei 2012|Rug|1 Comment

Leave A Comment

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com