Laatste Update: door

Beste proteine pannenkoeken vergelijken en kopen

Proteine pannenkoeken, ofwel eiwit pannenkoeken zijn kant-en-klare pannenkoeken met een hoog eiwitgehalte. Ideaal voor mensen die van pannenkoeken houden en daarnaast spiermassa willen opbouwen, of juist verantwoord willen afvallen (ideaal tijdens een koolhydraatarm dieet!)

Wat maakt een proteine pannenkoek goed?

  1. Hoe hoger het eiwitgehalte, hoe beter
  2. Laag in koolhydraten en vet
  3. Makkelijk te bereiden
  4. Goede smaak!

Wat zijn de beste ingrediënten voor proteine pannenkoeken?

Een goede proteine pannenkoek bevat in ieder geval wei eiwit, dit is een hoge kwaliteit eiwit die makkelijk wordt opgenomen. Wei concentraat is het meest gebruikte eiwit en voldoet meer dan prima. Ook omdat het mengsel wordt verhit en er vaak ook nog melk toegevoegd wordt heeft het weinig zin om meer zuivere wei eiwitten, zoals isolaat, hiervoor te gebruiken. Voor de textuur en smaak bevat een goede proteine pannenkoek vaak ook ei eiwit. Soms wordt er ook caseïne aan toegevoegd om de eiwitten langzamer af te laten breken in de maag, hierdoor vult de pannenkoek beter en krijgt het extra anti-katabole (spiersparende) eigenschappen. Goed voor spieropbouw en/of dieet.

Verder bevatten goede proteine pannenkoeken nog een klein deel complexe koolhydraten zoals haver of havermout. Het aandeel hiervan hoort niet groot te zijn, maar voor de textuur en smaak van de pannenkoek is dit wel belangrijk.

Tot slot kan een kant-en-klare pannenkoekenmix nooit zonder bakpoeder, anders koekt de pannenkoek te snel aan.

Vergelijken en kopen van de beste proteine pannenkoeken

Hoe hoger het eiwitgehalte, des te beter de pannenkoek, maar ook duurder

In onderstaande tabel de aanbieders van eiwitpannenkoeken met goede prijs/ kwaliteit verhouding. Let op, prijzen verschillen vooral door het aanwezige eiwitgehalte! Eiwit is het duurste component, dus een hoog eiwitgehalte betekent vaak ook een iets hogere prijs. Meer eiwit is beter voor je spieropbouw, tegelijk betekent meer eiwit minder vet en koolhydraten! Dus goed voor een laag vet% of voor een koolhydraatarm dieet. Daarom is er een extra kolom toegevoegd, ‘prijs gecorrigeerd voor eiwit%’. Dit is de prijs die je zou betalen als bij iedere aanbieder het eiwitgehalte hetzelfde zou zijn. Wel zo eerlijk vergelijken!

Om de tabel overzichtelijk en relevant te houden zijn alleen de top 4 ingrediënten per proteine pannenkoek getoond. Deze ingrediënten zijn opgesomd in dezelfde volgorde als op het label. Dus het eerste genoemde ingrediënt komt het meeste voor in de proteine pannenkoek, daarna het 2e ingrediënt etc. De 3 belangrijkste ingrediënten die in elke goede proteine pannenkoek horen te zitten zijn weergegeven in het groen. Dus hoe hoger deze ingrediënten in de top 4, des te beter de pannenkoek!

Legenda

Extra opmerkingen

  • Klik op de hoofdtitel om te sorteren op prijs, winkel, ingrediënten etc.
  • Prijzen zijn genomen van de normale prijs en indien nodig omgerekend naar prijs per kg, hierbij wordt dus geen rekening gehouden met afprijzingen of tijdelijke kortingen. I
  • Let op! Lezers van Krachttraining.net krijgen standaard 5% korting op de al lage prijzen van Krachtshop producten! Gebruik deze kortingscode bij het afrekenen: H1FVXFP3 (eenmaal te gebruiken, maar na 1e bestelling standaard 5% vaste klantenkorting)
NaamShopEiwitgehalte
(per 100g)
Prijs
(per kg)
Prijs gecorrigeerd
voor eiwit% (per kg)
Protein pancakes

Beste prijs/ kwaliteit
5% korting met code H1FVXFP3
KS67.513.9813.98
Protein 6 pancakesBL60.016.9915.70
sport pancakesBFS58.216.6719.38
Protein pancake mixBS28.09.9023.87
proteine pannenkoekenmixMYP34.326.9853.09

 

Pannenkoeken recepten

Op zoek naar lekkere proteine pannenkoeken recepten en meer? Check dan ons artikel 20 overheerlijke proteine pannenkoeken receptengespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben. Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)