Beste Testosteron Booster

//Beste Testosteron Booster
Beste Testosteron Booster 2017-12-04T15:39:26+00:00

Beste Testosteron booster vergelijken en kopen

Een testosteron booster heeft maar 1 doel, jouw lichaamseigen vrije testosteron laten stijgen, dusdanig dat je er merkbare effecten van ondervindt op het gebied van energie, spieruithouding, spieropbouw, spierherstel en libido. Tegenwoordig is van verschillende stoffen bekend dat ze een stimulerende werking hebben op het testosteron niveau. Ook daarom zijn er vele verschillende soorten testo boosters op de markt. Echter, niet allemaal werken ze even effectief. Lees dit artikel en scheidt het kaf van het koren. Onderaan de tekst staat een vergelijkingstabel voor testo boosters zodat jij niet onnodig teveel betaalt!

Wat hoort een goede testosteron booster te doen?

Een goede testosteron booster verhoogt het vrije en lichaamseigen testosteron maximaal. Testosteron is het meest krachtige mannelijke groeihormoon. Testosteron stimuleert spiergroei, spierherstel, verhoogt vetverbranding en bevordert het libido. Geen wonder dat Testo boosters erg populair zijn. Grof gezegd wil je dat een goede testosteron booster het lichaamseigen testosteron met minimaal 10% verhoogt, of dit ook lukt is persoons- en ingrediënt afhankelijk. Hierover lees je hieronder meer.

Wat zijn de beste ingrediënten voor een testosteron booster?

Er is veel onderzoek gedaan naar (allerlei) stoffen die het testosteron verhogen, waaronder D-aspartaat (bron), zink (bron), magnesium (bron) en mucunu pruriens (boon extract) (bron). Een testo booster die als beste uit de bus komt is D-aspartaat.

D-aspartaat

D-Asparaginezuur (d-aspartic acid) is een aminozuur met sterke testosteron boosting eigenschappen. Wordt deze gekoppeld aan een zout, zoals natrium, calcium, magnesium of kalium, dan noemen we het D-aspartaat.

D-aspartaat is een lichaamseigen testosteron booster. De gebruikservaringen zijn zeer positief, men spreekt over meer kracht, sneller opbouw van spiermassa en betere pomp tijdens het trainen. Omdat het een testosteron booster is, heeft het ook een direct positief effect op het libido en resulteert in krachtigere en langdurigere erecties. Ook is dit product onderzocht op sporters, waarbij de testosteron spiegel bij iedereen steeg, met uitschieters tot wel 42% (bron). De effectiviteit van D-aspartaat hangt mede af van de basis testosteron niveau’s van de proefpersonen. Hoe lager deze is, des te meer effect een testosteronkuur heeft. Daarnaast spelen bepaalde mineralen ook een belangrijke rol bij de testosteron productie zoals zink en magnesium. Als je daar een tekort van hebt kan suppletie echt helpen.

D-aspartaat wordt dus aangeboden in verschillende vormen. Echter is niet iedere vorm even effectief en goed opneembaar. Hieronder een korte opsomming:

 • D-asparaginezuur: Alleen het aminozuur, zuur drankje en slecht oplosbaar. Wordt slecht door lichaam opgenomen en is hierdoor minder effectief (bron)
 • Natrium-d-aspartaat: Natriumzout van d-asparaginezuur, wordt goed opgenomen en is effectief. Echter het natriumaandeel is ongewenst voor sporters. Natrium is een antagonist van stikstofmonoxide (NO). Een stijging van de bloeddruk en vaatvernauwing treden meteen op.
 • D-aspartaat calcium chelaat: Calciumzout van d-asparaginezuur heeft de voorkeur boven natrium-d-aspartaat. Met het woord chelaat probeert geeft men aan dat het een speciale verbinding is tussen calcium en d-asparaginezuur. Een prima oplosbaarheid, maar bovendien is het een poeder met een redelijke smaak. De voorkeur gaat uit naar deze vorm.

De beste vorm is dus D-aspartaat calcium chelaat. Deze is iets duurder dan de pure D-asparaginezuur, maar wel effectiever.

Zink

Zink is een spoorelement dat onderdeel is van een groot aantal enzymen in het lichaam die betrokken zijn bij de stofwisseling. Zink is ondermeer nodig bij de opbouw van eiwitten, de groei en ontwikkeling van weefsel, en een goede werking van het afweer-/immuunsysteem. Voor sporters bezit zinksuppletie overigens nog een interessante eigenschap, het is een uitstekende testosteron booster met boosts tot wel 40%! Ga wel voor kwaliteit (zinkmethione) en doseer niet te hoog. Suppleer niet meer dan 100mg zink per dag (bron) en liefst onder de 50mg per dag als je het langdurig wilt gebruiken (bron). Zie voor meer gedetailleerde informatie de zinkmethione van Bonusan.

Zink werkt vooral goed als je eigen zinkvoorraad laag is.

Magnesium

Magnesium is een mineraal die nodig is voor de productie van het energiemolecuul ATP, alsmede beschermende enzymen. Echter, studies tonen aan dat de meeste mensen in de Westerse wereld   niet genoeg magnesium binnenkrijgen. Dat komt omdat de inname van magnesiumrijke voedingsmiddelen zoals volle granen, spinazie, noten en bonen is afgenomen. Voedingswetenschappers schatten de dagelijkse behoefte aan magnesium op 4 mg/kg/dag. Dus een man van 80kg zou ongeveer 320mg per dag binnen moeten krijgen. Als je wilt weten of je genoeg binnenkrijgt zal je secuur je voedingsinname bij moeten houden, dit kan bijvoorbeeld met de online eetmeter.

Vooral als je gemiddeld te weinig magnesium binnenkrijgt blijkt magnesium een testosteron booster te zijn. Diverse onderzoeken laten zien dat magnesium suppletie het vrije testosteron laat stijgen. Zo liet een onderzoek zien dat het testosteron niveau toenam met maar liefst 25% bij sporters die 1 gram per dag suppleerden (bron). Een ander onderzoek laat zien dat ouderen meer spierkracht hebben als ze meer magnesium binnenkrijgen (bron).

Een mogelijke verklaring voor de testosteron boostende werking van magnesium wordt gegeven in deze studie.

Mucunu pruriens (boon extract)

Mucuna pruriens is een bepaald soort boon, extracten hiervan worden als supplement verkocht. Dit komt omdat mucuna pruriens een natuurlijke bron is van het aminozuur L-dopa. L-Dopa wordt door het lichaam omgezet in de neurotransmittor dopamine. Dopamine op zijn beurt stimuleert zin in seks en aanmaak van geslachtshormonen zoals testosteron. Dit gaat via stimulatie van de hypofyse, hierbij wordt ook meteen de aanmaak van de stuurhormonen LH en FSH verhoogt. L-Dopa is niet alleen een voorloper van dopamine, maar ook voor adrenaline. Dus een verhoogde L-dopa spiegel leidt indirect ook tot een toename van adrenaline en nor-adrenaline in het bloed. Hierdoor zou mucuna pruriens ook prima ingezet kunnen worden als trainingsbooster.

Het testosteron verhogende effect van mucunu pruriens is aangetoond bij gezonde mannen, alsmede bij mannen met weinig zaadcellen in hun sperma. De hierbij gebruikte dosering was 5 gram mucunu pruriens poeder per dag. Het supplement verbeterde ook de kwaliteit en concentratie van het zaad bij deze laatste groep. Bij gezonde mannen viel er weinig te verbeteren aan hun zaad, maar werd wel de testosteronspiegel verhoogd.

Tot slot blijkt er nog een voordeel te zitten aan mucunu pruriens. Het gebruik van dit supplement leidt tot een stabiele verhoging van de L-Dopa spiegel, terwijl dit meestal niet geldt voor andere L-Dopa stimulerende supplementen of producten. De exacte werking is hiervan is nog onbekend (bron).

Waarschuwing, gebruik nooit meer dan de aanbevolen dosering en niet meer dan 5 gram mucunu pruriens per dag zoals in dit onderzoek. Een te hoge dopaminespiegel kan namelijk psychoses veroorzaken. Dat kan dus ook als je je dopaminespiegel verhoogt met een natuurproduct als Mucuna pruriens (bron).

Vergelijken en kopen van de beste testosteron booster

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er een aantal ingrediënten die (in de juiste klinische dosering) het testosteron merkbaar verhogen. Nu is het zo dat er geen enkele testosteron booster is die alle bovenstaande ingrediënten bevat. Dit zou ook niet verstandig zijn, het kan namelijk zo zijn dat je uit je voeding al voldoende zink of magnesium binnenkrijgt en extra suppletie op langere termijn schadelijk kan zijn. In dit kader is het beter om eerst je mineraalstatus te controleren voordat je zink of magnesium wilt suppleren, dit kan door je voeding bij te houden met bijvoorbeeld de online eetmeter. Mocht je een tekort hebben aan zink- of magnesium, dan is het verstandig die als eerste te suppleren. Het is hierbij ook belangrijk dat je de juiste vorm binnenkrijgt, niet elke vorm wordt namelijk even goed opgenomen en goedkoop blijkt dan vaak duurkoop. Uit onderzoek blijkt dat de best opneembare magnesium magnesium bisglycinaat is (bron). Een zeer goede vorm van zink die uitstekend wordt opgenomen is zinkmethione.

Testosteron boosters waarbij overdosering minder voor de hand ligt zijn D-aspartaat en Mucuna pruriens. Hierbij geeft D-aspartaat de beste testosteron boost resultaten en daarom hebben we een vergelijkingstabel gemaakt met alleen deze stof. Mucuna pruriens heeft voor de meeste mensen zeker ook een testo boost effect, maar mijn advies is deze alleen als extraatje in te zetten als je te weinig resultaat haalt uit de D-aspartaat en eventueel zink-, magnesium suppletie. Mocht je Mucuna pruriens willen proberen, ga dan wel voor de hoogst mogelijke (orthomoleculaire) kwaliteit, zoals de Mucuna pruriens van Bonusan. Deze heeft een klinisch relevante dosering van 800mg per dag en wordt uitstekend opgenomen, in tegenstelling tot inferieure drogist merken.

Legenda

Opmerking en advies

Let op, er staan maar weinig producten in de tabel omdat het losse D-aspartaat poeder in niet alle shops worden verkocht. Vaak verkopen zij combinatieproducten (vaak onnodig duurder en discutabele ingrediënten). Ga je voor goedkoop, neem dan de D-asparaginezuur van Body en Fitshop. Dit is echter niet de best opneembare vorm wat verklaart waarom hij zo goedkoop is en er tevens slechte reviews tussen zitten. De best opneembare vorm van D-aspartaat is altijd gebonden aan een zout. Daarom zijn D-aspartaat calcium chelaat, of Aspartaat methyl chelaat beter. De beste keus zou in dit geval de Testo Booster van Krachtshop zijn omdat deze een stuk goedkoper is.

NaamShopPrijs (€/100g)IngrediëntenKopen
Testo Booster

Beste D-aspartaat vorm
KS12.37
D-aspartaat calcium chelaatTesto Booster
D-aspartic-acid

Goedkoopste
BFS04.95D-asparaginezuurD-Aspartic Acid
Testo DAABS12.42D-asparaginezuurTesto DAA
Intimidate!BFS29.90N-Methyl-D-Aspartic AcidIntimidate!

Ook heeft krachttraining.net de belangrijkste sportvoedings webshops met elkaar vergeleken op prijs, kwaliteit en service. Zie hier de vergelijking sportvoeding webshops.

Let op, koop nooit testo kuurtjes waarbij je de testosteron extern inbrengt, dus via naalden of pleisters etc. Hiermee ontregel je de lichaamseigen balans wat vooral op langere termijn ongezond is en blijvende schade kan veroorzaken.

(1.830x gelezen)gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
 • Explosieve spiergroei
 • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
 • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben.

Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)


2 Comments

 1. Peter 4 november 2014 at 23:49 - Reply

  Ik gebruik zelf Testoplus:
  http://www.superfoodmarkt.nl/libido/89-testoplus.html

  Eigenlijk omdat ik daar al jaren shop. De ingrediëntencombinatie is:
  – N-Acetyl Cysteïne 400 mg
  – N-Acetyl Carnitine 1000 mg
  – Avena sativa 500 mg
  – Tribulus (protodioscin 20%) 1000 mg
  Kan iemand daar iets zinnigs over zeggen?

  • admin 7 november 2014 at 12:33 - Reply

   Hoi Peter,

   De genoemde ingredienten zijn niet onomstotelijk bewezen effectief, maar als het voor jou werkt, dan zeker blijven gebruiken. Toch zou je ook eens de pure D-aspartaat versie kunnen proberen. Mijn eigen testosteron gehalte was na een kuur gestegen met 25%, wat gemiddeld is, er zijn mensen die stijgen tot wel 40%! Ik gebruikte De Testobooster van Krachtshop.

   Sportieve groet,
   Patrick

Leave A Comment

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com