Beste eiwitshake vergelijken en kopen

Jij wilt de beste eiwitshake voor zo min mogelijk geld? Dan moet je weten welke eiwitsoort het beste aansluit bij jouw doel. Eiwitshakes bestaan namelijk uit verschillende soorten eiwitten en ieder eiwitsoort heeft andere eigenschappen. Hieronder leg ik uit hoe dit precies zit en waar je op moet letten bij het kopen van de beste eiwitshake voor spieropbouw en de beste eiwitshake voor afvallen. Per categorie geven we een vergelijkingstabel die iedere keer live update, zodat je precies weet wat de huidige aanbiedingen zijn en niet onnodig teveel betaalt!

Voordat je de beste eiwitshake kiest

Eiwitten in eiwitshakes bestaan in drie varianten:

  1. Na inname een snelle afgifte van aminozuren
  2. Na inname zowel een snelle als langzame afgifte van aminozuren (Dit zijn de eiwitmixen of eiwitblends)
  3. Na inname een zeer langzame afgifte van aminozuren over meer dan 5 uur

Snelle afgifte van aminozuren

De beste eiwitshakes met snelle afgifte bevatten voorgesplitste eiwitten waardoor deze snel opneembaar zijn, binnen 1 tot 3 uur. De snelle variant is hierdoor vooral geschikt om direct na een training of wedstrijd te nemen, je stopt hiermee sneller spierafbraak. Snel opneembare eiwitshakes bevatten wei hydrolisaat, wei isolaat en (eventueel) soja isolaat. Hierbij is wei hydrolisaat het meest voorgesplitst en dus het snelst opneembaar. Deze is echter zo duur dat die praktisch niet meer verkocht wordt aan consumenten.

Overigens heb je ook nog de zogenaamde BCAA’s. Dit zijn de 4 belangrijkste losse aminozuren voor spieropbouw. BCAA’s zijn de snelst opneembare aminozuren en ideaal om in te nemen direct voor, tijdens en na een training.

Zowel snelle als langzame afgifte van aminozuren (eiwitmixen of eiwitblends)

De beste eiwitmixen of eiwitblends bevatten een mix van zowel snel als langzaam opneembare eiwitten. Hierdoor heb je al vrij snel na inname aminozuren in je bloed, maar ook daarna nog een aantal uur een verhoogde afgifte. Met een eiwitblend haal je doorgaans goede resultaten en je hoeft minder na te denken over de timing van inname. Goede eiwitmixen bevatten wei hydrolisaat, wei isolaat, wei concentraat en micellar caseïne. Ook heb je blends met een combinatie van deze eiwitten en soja eiwit isolaat of andere plantaardige eiwitbronnen.

Langzame afgifte van aminozuren

De beste eiwit shakes met langzame afgifte bevatten altijd micellar caseïne. Micellar caseïne is een zeer lang eiwitmolecuul en wordt daarom traag afgebroken, dit resulteert in een aminozuur afgifte van ongeveer 5 tot 7 uur. Dit maakt micellar caseïne ideaal om in te nemen vlak voor het slapen, want gedurende je slaap herstelt je lichaam het beste. Als je kan kiezen, kies dan altijd voor de micellar caseine variant en niet voor een andere caseine variant. Lees hier waarom micellar caseine beter is.

Eiwitshakes met langzame afgifte zijn vooral bedoeld om droge spiermassa op te bouwen en voor mensen op dieet.

Beste eiwitshake voor spieropbouw

Wil jij eiwitshakes inzetten om sneller spiermassa op te bouwen? Neem dan wei eiwit isolaat, wei eiwit concentraat, micellar caseine of een eiwitblend. De isolaat, concentraat of blend neem je in een uur voor en direct na een training. Voor nog betere resultaten voeg je BCAA poeder toe aan je eiwitshake. ‘s Avonds vlak voor slapen dan nog een micellar caseine shake voor extra goed spierherstel tijdens de nacht. Hoewel de snelst opneembare eiwit soort wei hydrolisaat is, is deze ook meteen de allerduurst en wordt daarom praktisch niet meer verkocht. Een supergoed alternatief hiervoor is wei isolaat, deze is zeer spieropbouwend en een stuk goedkoper.

TIP: Bij een eiwitblend hoef je minder te letten op je timing van inname. Gewoon 1 tot 3 shakes per dag verspreid over de dag innemen en je hebt vrijwel elk moment van de dag adequate aminozuurafgifte vanwege de snelle en vertraagde afgifte. Ook is een blend wat goedkoper dan wei isolaat. Echter na een training is het wel raadzaam om zo snel mogelijk een wei isolaat te nemen!

Beste eiwitshake voor afvallen

Wil jij eiwitshakes inzetten voor afvallen? Dan kan je het beste kiezen voor eiwitshakes met langzame afgifte. Dus een eiwitblend of micellar caseïne. Doordat de eiwitten langzaam worden afgebroken blijf je over langere tijd een vol gevoel houden, waardoor je vanzelf minder eet. Daarnaast zorgt de continue stroom van aminozuren over langere tijd voor een sterk anti-katabool effect (spiersparend effect), ideaal tijdens een dieet! Dit effect geldt vooral voor micellar caseïne.

Vergelijk alle soorten eiwitten

Ga direct naar onze vergelijkers. Deze worden iedere keer Live geupdated, zodat je altijd de actuele prijzen en aanbiedingen ziet!

Vergelijk sportvoeding webshops

Ook heeft krachttraining.net de belangrijkste sportvoedings webshops met elkaar vergeleken op prijs, kwaliteit en service.

Terug naar Home