Laatste Update: door

Beste Post workout vergelijken en kopen

Post workout, een bekende term in de krachtsport wereld. Een post workout is zoals de naam al suggereert, een belangrijke maaltijd direct- of vlak na een training. Deze is bedoeld om spierafbraak zo snel mogelijk te stoppen en het lichaam zo snel mogelijk weer in een anabole staat te laten komen. Veel onderzoek toont ook aan dat dit zin heeft, door de juiste macro- en micronutriënten binnen te krijgen op dit belangrijke moment bespoedig je spierherstel en stop je sneller afbraakprocessen. Overigens blijkt het belang van de post workout mede af te hangen van het moment van je pre workout maaltijd. Lees in dit kader ook het zeer informatieve artikel Is het nodig een Post workout maaltijd of supplement te nemen voor optimale spiergroei- en herstel? Onderaan deze uitleg een vergelijkingstabel voor post workouts van diverse aanbieders, zodat jij niet onnodig teveel betaalt!

Wat hoort een goede Post workout te doen?

Als je intensief traint komt er steeds meer cortisol in je bloed, cortisol wordt ook wel het ‘sloophormoon’ genoemd. Het sloopt je spieren en naarmate je langer en intensiever traint gebeurd dit in toenemende mate. Het is zelfs zo dat als je te lang en intensief traint, je supercompensatie de afbraak niet volledig kan compenseren. Ofwel, je verliest dan spiermassa.

Bodybuilders en fitnessers willen spierafbraak na een training zoveel mogelijk voorkomen en dat is de reden dat ze een post workout supplement nemen. Een goede Post workout formule levert de juiste hoeveelheid snel opneembare koolhydraten en eiwitten zodat de cortisol spiegel snel weer daalt, de glycogeen reserves snel weer worden aangevuld en het spierherstel snel kan beginnen. Een goede post workout kan daarom zorgen dat je minder spierpijn hebt na een intensieve training en dat je sneller weer opnieuw kunt trainen. Let op, voor supercompensatie is het wel nodig dat je na de post workout ook voldoende macronutriënten (zoals koolhydraten, vetten en eiwitten) binnenkrijgt voor optimale spiergroei. Een Weight gainer of Wei eiwit shake kan hier bij helpen.

Wat zijn de beste post workout ingrediënten voor maximaal effect?

Om spierafbraak snel te stoppen zijn voorgesplitste eiwitten (aminozuren) nodig. Om de glycogeen voorraden snel te hervullen zijn snel opneembare koolhydraten nodig. Dit zijn dan ook de twee belangrijkste ingrediënten die iedere post workout hoort te bevatten. En hierbij geldt, des te sneller deze macronutriënten opgenomen kunnen worden, des te beter. Dit betekent dat een goede post workout vooral bestaat uit:

  1. Whey hydrolisaat eventueel met toegevoegde BCAA’s
  2. Dextrose (dit is de natuurlijke vorm van glucose en zeer snel opneembaar)
  3. Fructose (zorgt voor een iets tragere stijging van bloedglucose dan glucose, hierdoor heb je over iets langere periode glucose in je bloed)

Let op, dit zijn dus de basis ingrediënten die iedere post workout minimaal hoort te bevatten. Vaak is het onnodig om dure post workouts te kopen met allerlei exotische toevoegingen en extra vitaminen en mineralen. Deze extra vitaminen en mineralen krijg je normaal gesproken al binnen met je normale voeding (al helemaal als je bulkt).

Wat zijn klinisch werkzame doseringen?

Een algemene regel is om vlak na je training zo’n 50 a 60 gram snel opneembare koolhydraten te nuttigen. Betreft eiwitten doe je er direct na je training goed aan ongeveer 10 gram zeer snel opneembare eiwitten te nuttigen. Binnen een uur daarna nog eens 30 gram. Dus 40 gram totaal binnen een uur na je training. De meeste post workouts bevatten ongeveer 10 gram snel opneembare eiwitten, de andere 30 gram moet je dan later dus nog uit een wei eiwit shake halen.

Vergelijken en kopen van de beste post workout

Om de tabel overzichtelijk en relevant te houden zijn alleen de top 4 ingrediënten per pre workout getoond. Deze ingrediënten zijn opgesomd in dezelfde volgorde als op het label. Dus het eerste genoemde ingrediënt komt het meeste voor in de post workout, daarna het 2e ingrediënt etc. Ingrediënten na de 4e positie hebben vaak een laag aandeel in het product en meestal niet in klinische relevante doseringen. De 3 belangrijkste ingrediënten die in elke goede post workout horen te zitten zijn weergegeven in het groen. Dus hoe hoger deze ingrediënten in de top 4, des te beter de pre workout!

Legenda

Extra opmerkingen

  • Klik op de hoofdtitel om te sorteren op prijs, winkel, ingrediënten etc.
  • Prijzen zijn genomen van de normale prijs en indien nodig omgerekend naar prijs per 500 gram, hierbij wordt dus geen rekening gehouden met afprijzingen of tijdelijke kortingen. Ingrediënten zijn opgesomd in dezelfde volgorde als op het label. Dus het eerste genoemde ingrediënt komt het meeste voor in de post workout, daarna het 2e ingrediënt etc.
  • Let op! Lezers van Krachttraining.net krijgen standaard 5% korting op de al lage prijzen van Krachtshop producten! Gebruik deze kortingscode bij het afrekenen: H1FVXFP3 (eenmaal te gebruiken, maar na 1e bestelling standaard 5% vaste klantenkorting)

NaamShopPrijs (€/kg)IngrediëntenKopen
Magnificent

Beste prijs/ kwaliteit
BFS09.95Dextrose
PeptoPro
Creatine
Palanitose
Waxy Maize
Magnificent
Post Workout

5% korting met code H1FVXFP3
KS16.14Waxy maize
Dextrose
Fructose
Whey hydrolisaat
Post workout
Post workoutBL20.82Dextrose
Wei proteïne concentraat
Maltodextrine
Fructose
Post workout

Liquid Amino XplodePB24.90Water
Whey hydrolisaat
Fructose
Citroenzuur
Liquid amino
Perfect post workoutBFS19.94Palatinose
Dextrose
Maltodextrine
BCAA
Perfect post workout
Full forceBFS16.17Maltodextrine
BCAA
Palatinose
Creatine monohydraat
Full force
Concentrated Post WorkoutBL42.64BCAA
Creatine monohydraat
L-Glutamine
Balanced recovery

Ook heeft krachttraining.net de belangrijkste sportvoedings webshops met elkaar vergeleken op prijs, kwaliteit en service. Zie hier de vergelijking sportvoeding webshops.

(2.447x gelezen)


gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben.

Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)