Beste weight gainers vergelijken en kopen

Wil je de beste weight gainer voor zo min mogelijk geld? Wat voor jou de beste weight gainer is hangt af van jouw doel en portemonnee. Je hebt bij weight gainers namelijk de keuze uit 3 varianten. In dit artikel leg ik uit wat het verschil is tussen deze varianten en welke soort weight gainer het beste is in bepaalde situaties. Daarna volgt een vergelijkingstabel van de populairste weight gainers zodat jij bij de keuze van jouw beste weight gainer niet teveel betaalt!

Dit moet je weten voordat je jouw beste weight gainer kiest

Weight gainers bestaan in drie varianten:

  1. Weight gainer die snel opneembaar is
  2. Weight gainer die langzaam opneembaar is
  3. Weight gainer met allerlei exotische toevoegingen, vitaminen en mineralen

Allereerst ben ik geen voorstander van optie 3, de weight gainers die zijn ‘verrijkt’ met allerlei exotische ingrediënten, vitaminen en mineralen. Om meerdere redenen…Ten eerste heb je die extra toevoegingen helemaal niet nodig. Als je een weight gainer gebruikt ben je namelijk aan het bulken, dit betekent dat je veel eet en dus ook vanzelf meer dan genoeg nutriënten binnenkrijgt, tenzij je wel heel crappy en ongezond eet. Ten tweede heb je kans dat je van bepaalde vitaminen juist teveel binnenkrijgt dankzij die ‘verrijking’, vitaminen overdosering is gewoon slecht voor de gezondheid en hou jij bij hoeveel je precies binnenkrijgt uit je normale voeding? Ten derde zorgen die toevoegingen voor een fikse prijsverhoging, dankzij die ingrediënten kan de producent het prijskaartje namelijk flink verhogen. Conclusie, koop het niet want je hebt er geen extra baat bij en je betaalt er nog teveel voor ook.

Dat gezegd hebbende nu naar de weight gainers die hun geld wel waard zijn, gainers met snelle en langzame afgifte. Hieronder uitgelegd welke je het beste wanneer kunt nemen.

Wanneer kan je beter een weight gainer met snelle afgifte kopen?

De weight gainers met snelle afgifte bevatten een blend van diverse (zeer) snel opneembare koolhydraten en eiwitten. Denk hierbij aan ingrediënten zoals maltodextrine, dextrose, wei concentraat, wei isolaat en wei hydrolisaat.

Doordat deze ingrediënten zeer snel worden opgenomen zorgen ze ook voor de grootste insulinepiek. Hoe groter de insulinepiek, des te makkelijk jij massa aanzet. Deze weight gainers zijn eerste keus voor de zogenaamde ectomorf, iemand die erg slank/ mager is en moeilijk aankomt in gewicht. Voor ectomorfen is dit gewoon de beste weight gainer, gebruik deze een uur voor en direct na de training. Daarnaast nog 1 of 2 shakes tussendoor, afhankelijk van hoe snel je massa aankomt.

Wanneer kan je beter een weight gainer met langzame afgifte kopen?

De weight gainers met langzame afgifte bevatten naast snel opneembare koolhydraten en eiwitten ook langzaam opneembare koolhydraten en eiwitten. Hierbij moet je denken aan ingrediënten zoals caseïne en complexe koolhydraten (zoals haver, havermout of zetmeel). Door de langzame afgifte van aminozuren en koolhydraten zal de insulinepiek ook minder groot zijn dan bij de weight gainers met snelle afgifte. Hierdoor heeft het lichaam meer tijd de nutriënten geleidelijk te verwerken, met hierdoor kleinere kans op vetopslag. Deze weight gainer variant is vooral geschikt voor sporters met het endomorfe en mesomorfe lichaamstype die bang zijn voor teveel vetopslag of juist focussen op droogtrainen.

Vergelijk de meest populaire weight gainers en kies de beste

Sportvoeding webshops vergelijken

Ook heeft krachttraining.net de belangrijkste sportvoedings webshops met elkaar vergeleken op prijs, kwaliteit en service. Zie hier de vergelijking sportvoeding webshops.