Bootcamp Noordwijk heeft het grootste bootcamp terrein van de Randstad en staat helemaal vol met zowel de meer gangbare als exotische obstakels. Ik had de eer om het terrein te mogen verkennen en uit te proberen, gevolgd door een persoonlijk interview met de eigenaar Richard Houwaart. Wil jij alles weten over Bootcamp Noordwijk, lees dan deze review met veel extra info!

Bootcamp Noordwijk in cijfers

Bootcamp Noordwijk is gestart in 2016 en is hiermee de eerste (grote) aanbieder van bootcamps op eigen terrein in Nederland.

Bootcamp Noordwijk ligt op een mooi centraal gelegen locatie in Noordwijk, ook vlakbij het strand. Het terrein is maar liefst 10.000 m2 groot en hierop staan meer dan 150 toestellen, obstakels en waterpartijen. Dit worden er zelfs nog meer, want de plannen voor uitbreiding liggen er al.

Bootcamp Noordwijk ontvangt in principe iedereen die lekker wil sporten op eigen niveau en zijn of haar eigen grenzen wilt verleggen. Met of zonder begeleiding. Groepen van allerlei soorten en maten hebben ondertussen het parcour gedaan, zoals kinderen, scholieren, clubs, bedrijfspersoneel, maar ook politie en (beroeps)militairen.

Waarom bootcampen?

Een bootcamp parcour is ideaal om kracht, uithouding en doorzettingsvermogen te testen en verbeteren! Het is vooral een uitdaging die je met jezelf en eventueel je groep aangaat. De meeste obstakels kan je zelf doen, maar voor sommige is teamwork vereist. Het doen van een bootcamp is een full-body training, waarbij niet alleen kracht, maar ook techniek en oplossend vermogen belangrijk is. Na een parcour ben je gegarandeerd sportief voldaan en zal je je spieren voldoende gebruikt en uitgedaagd hebben om te groeien. Uiteraard is hiervoor ook de juiste voeding belangrijk en eventueel de juiste supplementen.

Interview met Richard Houwaart (eigenaar)

Richard, kan je kort wat over jezelf en je achtergrond vertellen?

Ik doe al sinds 1986 aan fitness,  daarnaast heb ik een opleiding gevolgd voor fitvak personal training en een hoop aavullende opleidingen gedaan op gebied van sport en lesgeven.

Waarom ben je Bootcamp Noordwijk gestart?

Ik wou eens een keer iets anders dan de standaard fitness. Daarnaast is Bootcamp een van de snelstgroeiende sporten ter wereld wat mensen ook gewoon leuk vinden om te doen. Bovendien kan je met bootcamp lekker zwaar en anders trainen. Ook is het een voordeel dat het buiten is, dat willen mensen tegenwoordig ook steeds meer.

Voor welke groepen of mensen is Bootcamp Noordwijk geschikt en waarom?

Voor iedereen! Om fit te worden en te blijven!

Heb je de obstakels met een bepaald idee of visie ontworpen en in deze specifieke volgorde geplaatst in het parcour?

Ja. Het parcours is zo ontworpen dat je alle obstakels achter elkaar kunt doen. Je hebt dan een complete en uitdagende workout.

Welke 3 obstakels moeten mensen zeker doen en waarom?

Touw slingeren over het water, over de hoge muur klimmen en eigenlijk moet je gewoon alles proberen, het is allemaal leuk en uitdagend om te doen en je leert hierbij je eigen grenzen ook beter kennen.

Heb je nog specifieke tips of adviezen aan de lezers van Krachttraining.net?

Ja, train ook eens een keertje buiten je comfortzone, ga eens die fitness uit en ga naar buiten, doe oefeningen met je eigen lichaamsgewicht. Train eens anders!

Leuke weetjes

  • Richard is een boom van een vent, niet gek als je bedenkt dat hij 30 jaar geleden al zijn eigen fitness gym en beveilingsbedrijf had.
  • Richard houdt van aanpakken en heeft een ijzeren wil. Ieder bootcamp obstakel is 100% door hem zelf bedacht, ontworpen en in elkaar gezet. Ofwel, iedere balk, paal, net, band is door zijn handen gegaan en sommige zijn meer dan 100kg zwaar!
  • Richard is dol op samenwerkingen zolang iedereen er wat aan heeft natuurlijk. Dus als je een goed idee hebt, dan mag je hem altijd benaderen via rhouwaart@ziggo.nl of bellen op 06 – 21 41 10 26.

Meer informatie of boeken?

Bootcamp Noordwijk is ideaal voor iedereen die een leuke en vooral uitdagende sportieve activiteit wilt. Ook kan je een abonnement nemen zodat je het hele jaar door jezelf kunt verbeteren. Ook ideaal voor vrijgezellen feestjes of om je eigen grenzen te verleggen. Neem een kijkje op de website van Bootcamp Noordwijk voor meer info en boeken.