Bulken en cutten, koning en koningin van de krachtsport…

//, Voeding/Bulken en cutten, koning en koningin van de krachtsport…

Als je nieuw bent in de wereld van krachttrainen, dan zal je de volgende twee termen vroeg of laat tegen komen: bulken (spiermassa kweken) en cutten (vet verbranden).
Krachttraining.net heeft speciaal een bulk en cut schema opgesteld voor gedreven krachtsporters. Direct naar het bulk en cut schema

Bulken en cutten in groter perspectief

bulking cuttingVeel bodybuilders en krachtatleten willen eigenlijk maar één ding; zoveel mogelijk spiermassa opbouwen en tegelijk zo laag mogelijk vetpercentage houden.

Er zijn maar weinig mensen die dit van nature kunnen bereiken, dus zonder dat ze een speciaal schema volgen. De meeste mensen hebben voor het kweken van spiermassa een calorieoverschot nodig. Dat laatste leidt echter vaak ook tot meer vetopslag. Vaak is hier weinig aan te doen, vetopslag is inherent aan spiermassa opbouwen.

Daarom trainen veel bodybuilders in twee fasen: de Bulkfase en Cutfase. In de bulkfase concentreer je je op spiermassa opbouwen. In de cutfase wil je juist zo veel mogelijk vet verbranden met behoud van spiermassa.

Bulken – waarom en wanneer?

Bulken is eigenlijk een periode waarin je ervoor zorgt dat het totaal van je energie inname groter is dan je energie verbruik. Als richtlijn kan je stellen dat voor de meeste mensen geldt: ongeveer 500 kcal meer per dag. Wil je exact weten? Dat is per persoon verschillend en hangt van meerdere factoren af, zoals je lichaamstype, gewicht, je training intensiteit en -frequentie.  Hoeveel je exact moet eten voor een ‘correcte bulk’ is overigens te berekenen met speciale calculators.

Krachttraining.net zal hier later dieper op ingaan.

Cutten – waarom en wanneer?

Cutten is een periode die na de bulkfase komt. In feite probeer je in de cutfase je vetpercentage te laten dalen, zonder verlies van spiermassa. Er bestaan meerdere ‘cut methodes’. Maar het principe blijft altijd hetzelfde. Je creëert een calorie tekort, ondertussen voedt je je lichaam met voldoende eiwitten voor spierbehoud.

Je kan een calorietekort op grofweg 3 manieren bereiken. Door minder te eten, door meer (of intensiever) te sporten, of beiden. Wilt u meer weten, of een goed bulk en cut schema hebben? Krachttraining.net heeft speciaal een bulk en cut schema opgesteld voor gedreven krachtsporters. Direct naar het bulk en cut schema

(4.363x gelezen)gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben.

Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)


Over de auteur
Over de auteur
Hoi! Ik ben Patrick van der Velde, medisch bioloog, sportvoedings consulent, eigenaar en auteur van Krachttraining.net en Krachtshop.nl. Ik heb al vele mensen begeleid en overtuigd dat IEDEREEN zijn of haar droomlichaam kan krijgen!

Waardeer je mijn artikelen? Meld je dan hieronder aan voor de Krachttraining.net Nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen, relevante info, en tips als eerste in je mailbox!
By | 2017-12-04T15:58:02+00:00 09 september 2013|Uncategorized, Voeding|2 Comments

2 Comments

  1. jeroen kerkhof 7 juni 2015 at 16:58 - Reply

    halllo ik ben jeroen 22 jaar ik ga binnekoord naar de sportschool weer na een jaar niks doen echt schandalig maarja btr nu dan nooid maar hoe ken je het juiste schema elke week maken voor krachttraining ????

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com