Laatste Update: door

De close grip bench press is een power movement die de nadruk legt op de triceps. Deze oefening word vaak door beginnende krachttrainers over het hoofd gezien. Wil jij triceps als  paardenhoeven, doe dan de close grip bench press. Met deze oefening zal je ook sterker worden met de normale bench press.

Wat train je met deze oefening?

Deze oefening is voor veel ervaren krachttrainers een favoriete oefening voor de triceps. Deze oefening is evenals de reguliere bench press een compound oefening. Dit zorgt ervoor dat de triceps maximaal belast worden.

De triceps bestaat uit een 3-koppige spier. Met deze oefening train je alle drie de koppen van de triceps (zie hieronder), maar vooral de ‘long head’. Voor een goede algehele triceps ontwikkeling is het ook belangrijk om de andere spierkoppen te trainen, dit kan door de andere triceps oefeningen (zie onderaan dit artikel).

triceps anatomie

Instructie en uitvoering Close grip bench press

Uitvoering Lying triceps extension

  1. Lig op een bankje met rechte rug, benen wijd voor een goede balans, precies hetzelfde als bij een reguliere bench press
  2. Zoals de reguliere bench press wil je de schouderbladen samengetrokken hebben
  3. Houdt de ellebogen dichtbij je torso tijdens de oefening
  4. Overweeg polsbescherming bij deze oefening
  5. Dit is een compound oefening en klein aantal repetities met zwaar gewicht is het meest effectief voor opbouwen van grote triceps
  6. Experimenteer met de grip afstand

Instructiefilm Close grip bench press

In de instructiefilm hieronder de “close grip bench press”. Lees ook de veelgemaakte fouten bij deze oefening hieronder!

Veelgemaakte fouten bij de Close grip bench press

Heel veel krachttrainers voeren deze oefening uit met een veel te nauwe grip op de barbell. Veel mensen denken dat een super  nauwe grip extra nadruk legt op de triceps, maar dat is niet waar. Sterker nog, het implementeren van een te nauwe grip kan al het werk van de triceps verschuiven naar de schouders. Tot slot kan het ook nog de polsen irriteren door de onnatuurlijke positie. Als de afstand tussen de handen korter is dan 20 cm is het aangeraden de grip wijder te maken.

Alle triceps oefeningen

De close grip bench press is een basis oefening van je triceps training, deze hoort dus gewoon standaard in je workout routine te zitten. Begin niet zomaar aan ‘speciale’ andere triceps isolatie oefeningen voordat je deze oefening maximaal hebt gebruikt. Bij stagnerende progressie is het pas tijd om andere opties te overwegen TERWIJL deze oefening nog steeds wordt gedaan.gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben. Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)