Laatste Update: door

De concentration curl is een oefening waarmee je evenals de preacher curl de biceps mee kan isoleren. Het verschil tussen de preacher en concentration curl zit in de nadruk op een specifieke gedeelte van de spier. Waarbij de preacher curl de nadruk legt op de elleboog aanhechting,  focust de concentration curl op het creëren van een “bicep peak”. Een bicep peak is dus een biceps die uitzonderlijk hoog piekt als je deze aanspant. Het (veelvuldig) doen van de concentration curl betekent overigens niet automatisch dat jij ook de ‘bicep peak’ kunt kweken. Genetica speelt hierin namelijk ook een bepalende rol.

Wanneer kan je het beste de concentration curl doen?

Waarbij de preacher curls uitgevonden door Larry Scott effectief zijn voor mensen met lange biceps, is de concentration  curl juist effectief voor mensen met korte biceps. Dit was een favoriete bicep finisher van Arnold Schwarzenegger die in tegenstelling tot Larry Scott een korte aanhechting heeft.

De concentration curl heeft eigenlijk alleen zin als je biceps al goed ontwikkeld zijn. Hiervoor is de barbell curl meer geschikt. Dus ontwikkel eerst je biceps goed, daarna kan je verder verdiepen met de concentration curl (als je korte aanhechtingen hebt), of de preacher curl (bij lange aanhechtingen).

Als je streeft naar het creëren van grotere biceps is de standaard barbell curl meer geschikt. Sterker nog deze oefening kan alleen tot zijn recht komen bij het bezitten van redelijk ontwikkelde biceps.

Uitvoering concentration curl

  • Deze oefening kun je zittend of staand uitvoeren en met steun of zonder steun
  • Experimenteer met de bovenstaande opties en kijk wat het beste voor jou werkt
  • Het is aangeraden meer repetities uit te voeren dan gebruikelijkgespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben. Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)