Laatste Update: door

Wat is crossfit?

crossfit

Als men over crossfit praat, dan bedoelt men een trainingsmethode die in het begin van de eeuw is vastgesteld door de Amerikaanse ex turner Greg Glassman. Crossfit bestaat uit verschillende oefeningen uit andere sporten en van andere bewegings- en trainingsvormen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan gewichtheffen, powerlifting, turnen, zwemmen, maar ook aan atletiek, lichaamsoefeningen en opdrukken, kast springen, touwtjespringen en touwklimmen. De oefeningen dienen uitgevoerd te worden met een hoge intensiteit. Er komen veel fysieke oefeningen aan bod, voorbeelden hiervan zijn cardiorespiratoir uithoudingsvermogen, spierkracht en spieruithoudingsvermogen. Daarnaast wordt er continu gewerkt aan lenigheid en flexibiliteit, snelheid, behendigheid, balans, coördinatie en natuurlijk aan de timing.

Geen krachttraining?

Sommige mensen zien de crossfit als krachttraining, toch is het dat niet. Crossfit is namelijk veel meer dan krachttraining, er zijn echter wel een aantal krachtelementen in de methode verwerkt. Je krijgt een goede conditie als je aan crossfit doet. Het kan zomaar helemaal jouw ding worden of zijn als jij je totale conditie wilt verbeteren en wanneer je er graag beter uit wilt zien. Je kunt ijzer tillen, oefeningen doen met je eigen lichaamsgewicht, turnoefeningen doen en cardio oefeningen uitvoeren. Daarnaast ga je rennen en springen. Je kunt ook kiezen voor circuit training. Je kunt van alles en nog wat bedenken en doen, als de hoge intensiteit maar centraal staat.

Doel van crossfit?

Bij deze trainingsmethode ben je niet specifiek aan het trainen met een bepaald doel voor ogen. Je blijft oefeningen doen, je wordt nergens extreem goed in, maar je conditie wordt wel stukken beter. Je conditie in het algemeen zal veel verbeteren wanneer je kiest voor crossfit. Je doet allerlei oefeningen en de training zal nooit saai zijn. Je kunt namelijk zolang trainen als je wilt en je kunt bepaalde oefeningen zolang doen als je zelf wilt. Zorg ervoor dat je de hoge intensiteit vol blijft houden en dan krijg je goede resultaten te zien.

Sterk worden met crossfit?

Wil je graag erg sterk worden? Dan moet je niet kiezen voor crossfit. Echt gespierd word je er namelijk niet van, wel afgetraind. Als het over krachttraining gaat dan is crossfit vrij algemeen. De kracht is een deel van de crossfit. Als je van afwisseling houdt dan is het de moeite waard om te proberen. Ontdek zelf of het wat voor je is. Het zou zomaar kunnen dat je het erg leuk vindt en dan kun je deze sport zeker blijven beoefenen.

(4.923x gelezen)


gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben.

Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)