Laatste Update: door

Tijdens de cutfase is het belangrijk dat je weet hoeveel je moet eten. Er zijn drie meningen over hoeveel je moet eten tijdens de cutfase.

Ter info. Krachttraining.net heeft speciaal een bulk en cut schema opgesteld voor gedreven krachtsporters. Direct naar het bulk en cut schema

Je zou namelijk calorie arm moeten eten wat gebaseerd is op BMR, dit wil zeggen zonder de calorieën voor activiteit. De ander zegt het aantal calorieën voor de BMR en alle activiteit min een bepaald percentage. Andere mensen zijn er van overtuoigd, dat je uit moet gaan van BMR plus de calorieën voor activiteit met uitzondering van de calorieën die je verbruikt voor cardio. Maar wat is het nu? Er zijn zoveel verschillende meningen en het is lastig om nu een goede keuze te maken. Het beste kun je jezelf iedere week wegen en de resultaten met elkaar vergelijken die je hebt bereikt. Je hebt zelf een uitgangspunt en doelstellingen waar je voor gaat en daar moet je de beste methode voor kiezen. Er worden nu drie methoden besproken en je kiest dan de methode die het beste bij je aansluit en daar ga je voor!

Cutfase methode één

De nadruk kan liggen op vetverlies en niet zozeer op spierbehoud. Je kunt hierbij hoog inzetten door alleen te eten wat nodig is voor je BMR. De resultaten zullen niet lang uitblijven. De vetmassa zal snel afnemen, maar ook de spiermassa. Met homeostase kan het vetpercentage snel weer toenemen. Zeker als je meer gaat eten om weer spiermassa op te bouwen. Maar omdat je minder calorieën in gaat nemen kun je je wel zwakker voelen en de kans op homeostase is daarmee groot.

Cutfase methode twee

Bij de tweede methode eet je je BMR en het aantal calorieën dat nodig is bij alle activiteiten en trek je een percentage af dat is gebaseerd op de snelheid waarmee je kilo’s wilt kwijtraken. In het begin merk je dat je weinig af gaat vallen, maar je verliest ook geen spiermassa, althans weinig. Het aantal calorieën moet je blijven verlagen tot je je doel hebt bereikt. Daarna pas je het weer aan. Kom jij net uit de bulkfase? Dan is het prettig dat je eerst naar exacte hoeveelheid terug gaat die je nodig hebt. Hierbij moet je denken aan rusten en activiteit. De verschillen met een vorig dieet worden dan niet zo groot en je lichaam kan er aan wennen.

Cutfase methode drie

Bij deze derde methode mag je eten wat je nodig hebt en doe je aan activiteiten met uitzondering van cardio, je krijgt hierdoor alles wat je nodig hebt voor het behoud van de spieren. Je hebt alleen een tekort op de dagen wanneer je kiest voor cardio.

Berekeningen maken

Je gaat een berekening maken voor de calorieën op basis van je activiteit. Dan is het van belang dat je er op gaat letten dat je activiteit niet iedere dag hetzelfde is en daar moet je je dieet dan ook op aanpassen. De trainingen zijn ook voor iedere persoon anders dus maak echt je eigen berekeningen en pas hier je methode op aan.

Krachttraining.net heeft speciaal een bulk en cut schema opgesteld voor gedreven krachtsporters. Direct naar het bulk en cut schemagespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben.

Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)