Laatste Update: door

D-aspartaat Calcium Chelate

D-aspartaat is de enantiomeer van het natuurlijk voorkomende aminozuur L-aspartaat. Eigenlijk kan je dit zien als de gespiegelde vorm van L-aspartaat. D-aspartaat komt van nature voor in het lichaam en wordt gevormd onder invloed van het enzym D-aspartaat racemase.

D-aspartaat Calcium Chelate

D-aspartaat is een zuur smakend poeder die heel slecht oplost in water. Men heeft daar iets op gevonden door het te verbinden met calcium. Het resulterende product D-aspartaat Calcium Chelate smaakt goed, is uitstekend oplosbaar in water, wordt goed opgenomen in de darmen, levert meteen goed beschikbaar calcium en is erg stabiel over een groot pH bereik (passeert de zure maag dus zonder problemen).

Wat zijn de voordelen van D-aspartaat Calcium Chelate?

Testobooster

D-aspartaat Calcium Chelate is een goed wetenschappelijk gedocumenteerde testosteron booster. Ook verhoogt het significant andere groeihormonen zoals LH en GH. Dit resulteert in verhoogde spiergroei en herstel. Indirect zorgt dit ook voor snellere vetverbranding

Ook verhoogt D-aspartaat de productie van stikstofoxide in het bloed, dit zorgt voor een verhoogde bloedtoevoer naar de spieren en levert zo veel pomp. Een bekende NO booster is arginine alpha-ketoglutarate.

Libido

Een verhoogde testosteronspiegel versneld niet alleen spiergroei en herstel, maar heeft ook direct effect op de hoeveelheid geproduceerd zaad, het libido, de hardheid van de erectie, de duur van de geslachtsgemeenschap en hevigheid van het orgasme.

Stemming en concentratie

Suppletie met D-aspartaat Calcium Chelate verhoogt ook de neurotransmitters dopamine en GABA. Deze zorgen voor een betere stemming, leervermogen en geheugen.

Onderzoek naar D-aspartaat Calcium Chelate

Recent onderzoek liet zien dat D-aspartaat Calcium Chelate de afgifte van de groeihormonen LH en GH stimuleert. Ook stimuleert het direct de testosteron productie in de testes. Dit is aangetoond in een Italiaanse studie uitgevoerd door de afdeling Levenswetenschappen van de Universiteit van Napels in Italie op 23 gezonde mannen. Deze mannen kregen 3 gram D-aspartaat Calcium Chelate per dag (oraal), dit resulteerde in een stijging van de testosteronspiegel van 42% op dag 121). LH niveau’s stegen ook significant. Slechts 3 van de 23 mannen lieten geen significante stijging van de testosteronspiegel zien. De reden hiervoor is onbekend.

Ook na stoppen van de suppletie bleef de testosteronspiegel nog 3 dagen significant verhoogd. De gegevens suggereren dat met suppletie van D-aspartaat Calcium Chelate de aminozuren zich langzaam ophopen in bepaalde weefsels en zodra de suppletie stopt deze langzaam worden afgegeven tot het base-line niveau weer is bereikt.

Bijwerkingen

D-aspartaat Calcium Chelate werd goed getolereerd tijdens klinische studies. Er werden geen bijwerkingen geconstateerd bij gezonde individuen.

Bronnen

1)      Reproductive Biology and Endocrinology 2009, 7:120gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben. Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)