Laatste Update: door

Succesvolle mensen hebben vaak één ding gemeen; ze stellen concrete doelen en leven die na. Het mooie is, doelen stellen werkt op elk gebied van je leven, of dit nu gezondheids-, gewicht-, financiële- , relatie-, of sportdoelen zijn. Het principe is hetzelfde.

Dit artikel vertelt je alles over de voordelen van concrete doelen stellen en hoe je dit aanpakt.

Waar doe je het voor?

Doelen stel je om op één of meerdere gebieden in je leven gelukkig(er) te worden. Wanneer je stap-voor-stap toewerkt naar iets wat belangrijk voor je is, dan ontstaat er binnen jezelf een continue gevoel van succes en voldoening. Je voelt je positief en gemotiveerd en dat je controle hebt over je leven. Kortom, je voelt je gelukkiger en dat de wereld aan je voeten ligt.

De valkuil

Het blijkt dat slechts 3% van alle volwassenen duidelijke doelen stelt. De andere 97% stapt meestal in de valkuil van onduidelijke of geen concrete doelen formuleren. Ze willen wel graag iets bereiken, maar ze hebben niet de juiste mindset, waardoor ze er niet aan beginnen of de verkeerde strategie hanteren. Na het lezen van dit artikel kan jij bij deze 3% horen.

Vind uit wie je bent

De persoon die naar je terugkijkt in de spiegel is het eindresultaat van jouw levenswijze. Besef dat jouw levensovertuiging, jouw normen en waarden en jouw visie bepalen hoe jouw leven er uitziet en er vanaf dit moment uit kan gaan zien. Vindt uit wie je bent, waar je voor staat en wat je bereikt wil hebben over een bepaalde periode.

Volg dit stappenplan naar jouw (sportieve) succes

1. Over welke gebieden in je leven ben je ontevreden?

2. Ontwikkel een verlangen om succesvol te zijn op die gebieden. Schrijf hiertoe exact op wat de voordelen zijn als je je doelen bereikt en link dit aan hoe je je dan zou voelen. Gebruik hiervoor ook de visualisatie techniek. Zie jezelf in je ‘eindvorm’ wanneer je je doelen hebt bereikt. Dus als je gespierder wilt zijn, stel jezelf dan voor dat je op het strand loopt in je perfecte lichaam, dat mensen vol bewondering naar je kijken, dat je het zand onder je voeten voelt en de wind door je haren. Visualisatie is erg belangrijk, je onderbewustzijn zet processen eerder in gang naar aanleiding van emotie dan ratio.

3. Beslis exact welke doelen je wilt bereiken. Schrijf dit zo helder en concreet mogelijk op papier.

4. Stel voor elk doel een realistisch beginpunt en deadline. Wanneer je een omvangrijk doel hebt moet je dit in subdoelen onderverdelen en ze in volgorde van belangrijkheid opschrijven.

5. Zoek uit welke (extra) informatie je nodig hebt om je doelen te bereiken. Als je zelf niet de tijd hiervoor hebt, schakel dan een expert in. En denk erom, niet kennis is macht, maar het gebruiken van kennis is macht.

6. Maak een lijst en schrijf daar alles op wat je maar kan bedenken wat noodzakelijk is om je doelen te bereiken. Moet je je kennis verbreden? Heb je bepaalde materialen nodig? Wil je bepaalde succesvolle personen eerst spreken? Zet de punten op je lijst in volgorde van belangrijkheid en prioriteit.

7. Bekijk wat het meest belangrijk is in je lijst en neem daarop onmiddellijk actie! Van uitstel komt afstel. Het is erg belangrijk dat je dit niet uitstelt en vandaag nog doet.

8. Plan elke dag of week een actie om een punt van je lijst af te vinken. Dit betekent dus dat je dit van te voren inplant in je agenda!

9. Maak een lijst van alle obstakels die het bereiken van jouw doelen in de weg staan. Vindt je het bijvoorbeeld moeilijk focus te houden? Twijfel je aan jezelf? Bepaal bij elk obstakelpunt welke tegenactie je zou ondernemen wanneer het voorkomt.

10. Maak een lijst van alle mensen die je kunnen helpen bij het bereiken van je doelen. Dit kunnen vrienden/ familie zijn voor mentale steun, of experts. Maak voor de zekerheid ook een lijst van de mensen die je hoogstwaarschijnlijk zullen proberen te saboteren, zodat je jezelf daartegen kan wapenen.

11. Geloof in jezelf dat je succesvol kan zijn.

12. Maak met jezelf de afspraak nooit, maar dan ook NOOIT op te geven!

13. Maak een gedetailleerd totaalplan, gebaseerd op de voorgaande stappen.

Het hier beschreven stappenplan is mede gebaseerd op het boek van Brain TraceyMaximum Achievement”. Het is een boek die zeker de moeite waard is om te kopen en meer dan 1 keer te lezen.

Patrick van der Velde, Drs. Ing. in de medische biologie, gewichts-, sportvoedingsconsulent en personal trainer
Patrick van der Velde is Drs. Ing. in de medische biologie, praktiserend gewichts- en sportvoedingsconsulent en personal trainer. Daarnaast is hij wetenschapsjournalist en schrijft regelmatig artikelen voor krachttraining.net. Hij heeft zijn eigen bedrijf Life Health Strategy.gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben. Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)