Woensdag 2 februari 2011

Het jaar 2010 eindigde met sneeuw en dat werkte door in mijn trainingsgedrag. De sportschool waar ik van plan was twee keer per week te gaan spinnen is namelijk ver van mijn huis. En op de fiets ernaar toe was geen optie meer nadat ik drie keer bijna en één keer echt onderuit ging. Gelukkig veranderde dit na de jaarwisseling. Ik kon gelijk mijn nieuwe trainingsschema verkopen als mijn goede voornemen voor 2011!

Ik sleep mijzelf nu drie keer per week om 6 uur ’s ochtends uit mijn bed, en begin het aankleedritueel: thermo ondergoed met daaroverheen verschillende lagen fietskleding, een muts, daaroverheen mijn helm, mijn thermo handschoentjes en daaroverheen mijn fietshandschoenen. En als laatste; omdat ik nog op een heel oud racefietsje zonder klikpedalen fiets: schuif ik mijn voeten en daaroverheen drie paar sokken in mijn alles behalve waterdichte gympen (en dan weet u wel wat ik bedoel). In mijn rugzak zit m’n nette kleding, en ik vertrek op de fiets naar werk. Het is een uur fietsen naar mijn werk. Daar douche ik en kruip ik fris achter mijn bureau om half negen.

Ik zeg dit niet snel, maar het is zo ontzettend koud ’s ochtends, dat ik echt heel veel moeite moet doen om op te staan. Dit zie ik dan ook als een net zo belangrijk element van mijn training naast de conditie die ik op moet bouwen: het ontwikkelen van doorzettingsvermogen, kunnen volharden en weerstanden overwinnen. Dat zal ik allemaal nodig hebben als ik straks in juni die berg op wil komen.

Lees alles over Mirjam’s wielren ervaringen, trainingen en ontberingen op weg naar de top van de Alpe D’huez:

  1. Ongetrainde studente naar de top van de Alpe d’Huez!
  2. Doorzettingsvermogen net zo belangrijk als conditie
  3. In gesprek met tourwinnaar Jan Janssen
  4. Griep en kramp; het hoort er vast allemaal bij
  5. Training in de Alpen, mijn eerste kennismaking met klimmen
  6. Amstel Gold Race: de dag ervóór!
  7. Amstel Gold Race: the day after!
  8. Stel je eens voor…

Krachttraning.net steunt Mirjam bij haar aktie. U ook?