Dumbell shoulder Press

  • shoulder press

Dumbell shoulder presses kunnen in tegenstelling tot de overhead press meer stimulans opwekken in de laterale deltoid. Dit komt voornamelijk door de mogelijkheid het gewicht naar je hoofd te doen rusten. Niet alleen zorgt dit voor minder hulp van andere lichaamsdelen. Het brengt ook een iets diepere Range Of Motion met zich mee. Deze oefening is ook een veel vriendelijkere optie voor mensen met een zwakke schouder regio. Dit is niet omdat de overhead press slecht is, maar omdat veel mensen deze oefening het liefst uitvoeren door de stang in de nek te laten zakken.

De benodigdheden voor deze oefeningen zijn voor scherpe prijzen bij Betersport aan te schaffen. De trainingsbank Force 10 is een multifunctionele trainingsbank die te verstellen is in 7 verschillende standen. De trainingsbank zit momenteel in een kortingsactie waardoor dit product 20% afgeprijsd is! Daarnaast heeft Betersport vele verschillende dumbells in haar assortiment die helpen de dumbell shoulder press juist uit te voeren. Ook bij de dumbells zijn enkele artikelen verkrijgbaar met 20% korting!

Uitvoering dumbbell shoulder press

Arnold press: Roteer tijdens je dumbell shoulder press

Evenals een dumbell curl kun je deze oefening uitvoeren met kleine variaties. Een van deze variaties kan mogelijk een wereld van verschil maken in zowel progressie evenals resultaten. Arnold Schwarzenegger was een voorstander van het roteren tijdens het omhoog drukken van het gewicht. Hierbij begon hij in een start positie waarbij de handpalmen naar zijn gezicht toe wezen. Zodra hij begon met het heffen van het gewicht roteerde hij langzamerhand de handpalmen naar buiten toe. Dit zorgt ervoor dat de nadruk minder wordt gelegd op de laterale deltoid maar alle drie de schouderkoppen.

One arm shoulder press

Een andere methode is deze oefening uit te voeren met een arm tegelijkertijd. Dit zorgt voor een sterkere mind muscle connectie evenals meer werk van de stabilisatoren. Hoewel in dit voorbeeld de andere hand achter de rug wordt gehouden voor steun kun je deze ook gebruiken om iets vast te pakken.

(2.619x gelezen)gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben.

Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)


Over de auteur
Over de auteur
Hoi! Ik ben Patrick van der Velde, medisch bioloog, sportvoedings consulent, eigenaar en auteur van Krachttraining.net en Krachtshop.nl. Ik heb al vele mensen begeleid en overtuigd dat IEDEREEN zijn of haar droomlichaam kan krijgen!

Waardeer je mijn artikelen? Meld je dan hieronder aan voor de Krachttraining.net Nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen, relevante info, en tips als eerste in je mailbox!
By |2017-12-24T19:02:32+00:0011 mei 2012|Schouders|0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com