Voor het laatst geupdate op door

Dumbell shoulder presses kunnen in tegenstelling tot de overhead press meer stimulans opwekken in de laterale deltoid. Dit komt voornamelijk door de mogelijkheid het gewicht naar je hoofd te doen rusten. Niet alleen zorgt dit voor minder hulp van andere lichaamsdelen. Het brengt ook een iets diepere Range Of Motion met zich mee. Deze oefening is ook een veel vriendelijkere optie voor mensen met een zwakke schouder regio. Dit is niet omdat de overhead press slecht is, maar omdat veel mensen deze oefening het liefst uitvoeren door de stang in de nek te laten zakken.

De benodigdheden voor deze oefeningen zijn voor scherpe prijzen bij Betersport aan te schaffen. De trainingsbank Force 10 is een multifunctionele trainingsbank die te verstellen is in 7 verschillende standen. De trainingsbank zit momenteel in een kortingsactie waardoor dit product 20% afgeprijsd is! Daarnaast heeft Betersport vele verschillende dumbells in haar assortiment die helpen de dumbell shoulder press juist uit te voeren. Ook bij de dumbells zijn enkele artikelen verkrijgbaar met 20% korting!

Uitvoering dumbbell shoulder press

Arnold press: Roteer tijdens je dumbell shoulder press

Evenals een dumbell curl kun je deze oefening uitvoeren met kleine variaties. Een van deze variaties kan mogelijk een wereld van verschil maken in zowel progressie evenals resultaten. Arnold Schwarzenegger was een voorstander van het roteren tijdens het omhoog drukken van het gewicht. Hierbij begon hij in een start positie waarbij de handpalmen naar zijn gezicht toe wezen. Zodra hij begon met het heffen van het gewicht roteerde hij langzamerhand de handpalmen naar buiten toe. Dit zorgt ervoor dat de nadruk minder wordt gelegd op de laterale deltoid maar alle drie de schouderkoppen.

One arm shoulder press

Een andere methode is deze oefening uit te voeren met een arm tegelijkertijd. Dit zorgt voor een sterkere mind muscle connectie evenals meer werk van de stabilisatoren. Hoewel in dit voorbeeld de andere hand achter de rug wordt gehouden voor steun kun je deze ook gebruiken om iets vast te pakken.

(2.849x gelezen)gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben.

Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)


Patrick van der Velde on EmailPatrick van der Velde on Facebook
Patrick van der Velde
Patrick van der Velde
Vanuit een persoonlijk passie voor biologie, gezondheid en sport begeleid ik al
sinds 2010 sporters en niet-sporters met hun gezondheid en persoonlijke trainingsdoelen.

Sportieve groet,
Patrick van der Velde