Weleens gehoord van Epistane? Waarschijnlijk niet, tenzij je in de ‘hardcore’ groep zit van fitness en bodybuilding fanaten. Epistane valt namelijk onder de categorie pro-hormonen en daar zal je als normale krachtsporter niet snel mee te maken hebben.

Omdat deze site over krachttraining gaat, zullen er fitnessfanaten en bodybuilders geinteresseerd zijn in (deels) verboden middelen. Epistane is verboden in de EU, maar is toch erg interessant om over te schrijven omdat het geweldige eigenschappen heeft zonder ernstige bijwerkingen. Uiteraard is het wel te koop, we geven verderop in het artikel wat tips hieromtrent.

Wat is Epistane?

Kort door de bocht, epistane werkt als een sterke anabool en stimuleert de productie van lichaamseigen androgenen door zich te binden aan androgeen receptoren. Androgenen zijn hormonen die een belangrijke rol spelen bij spierontwikkeling en mannelijke geslachtskenmerken. Het meest bekende adrogene hormoon is testosteron. In combinatie met een krachttraining programma bouw je dankzij dit product erg makkelijk veel en droge spiermassa op. Het helpt tevens erg goed bij het ‘cutten‘. Epistane is een zogenaamde ‘designed hormoon’, ontworpen om de gebruiker het beste anabole effect te geven met minimale bijeffecten die wel gangbaar zijn bij het gebruik van anabolen steroiden (jaja, de techniek vordert gestaag).

Hoe zorgt epistane voor droge spiermassa?

Epistane bindt zoals eerder gezegd aan androgeen receptoren in spier- en spierstamcellen. Deze binding geeft een signaal aan de cel dat het moet starten met eiwitsynthese en stikstof retentie. De cel moet groeien dus. Iedere spier heeft de potentie om gedeeltelijk te specialiseren in zogenaamde rode – en witte spierweefsels (er zijn diverse spiertypen binnen de groep ‘rood’ en ‘wit’ overigens). Doe jij veel aan krachttraining, dan zal de spier een steeds groter deel omzetten naar witte spierweefsels, tot je je genetische maximum hebt bereikt. Epistane zorgt voor een snellere en makkelijkere omzetting van stamspiercellen naar witte spierweefsels. Hierdoor neemt je spiermassa dus extra snel toe.

Gerapporteerde gemiddelde spiermassa gains door gebruikers van dit product zit tussen de 2,7 tot 4,5 kg na een cyclus van 4 tot 6 weken.

Waarom werkt epistane goed in een ‘cut’ programma?

Hoewel de meeste bodybuilders epistane gebruiken als spiermassa opbouwer, is het ook erg geschikt tijdens een cut fase. Het zorgt indirect namelijk voor een sterke remming van de vorming van nieuwe vetcellen. Dit komt door de verhoogde concentratie van androgenen in de bloedbaan. Eigenlijk ‘zegt’ de grote aanwezigheid van androgenen tegen het lichaam dat er meer spiermassa aangemaakt moet worden en het vet% omlaag moet.

Gebruik je epistane tijdens een bulk fase, dan zorgt het er dus ook voor dat je maar minimaal aankomt in vetmassa.

Wat zijn de bijwerkingen?

Epistane heeft een sterk anabool effect, zonder de typische bijwerkingen van steroiden, zoals haarverlies of acne.

Wel is aangetoond dat het een negatief effect heeft op HDL (goed) cholesterol, bloedlipiden, bloeddruk en leverwaarden. Echter, dit is alleen aangetoond bij hoge doseringen, die niet nodig zijn bij normaal gebruik.

Ook moet je voldoende drinken bij gebruik van dit product, het droogt je lichaam namelijk sneller uit.

EpistaneKopen?

Voordat je epistane koopt, moet je er 100% zeker van zijn dat je deze vorm koopt:

2a,3a-epithio-17a-methyl-5a-androstan-17b-ol

Er is namelijk ook een inferieur gekloond product op de markt, namelijk:

17alpha-methyl 2beta,3beta-epithio 5alpha-androstane

Dit zit in het nu verboden middel Pheraplex en geeft wel nare bijwerkingen.Deze moet je dus zeker vermijden!

 

Om dit product te kopen zal je moeten uitwijken naar niet-EU landen, het is immers verboden in de EU. Ik had hier eerder wat links staan om ze te kopen, maar die werken ondertussen niet meer. Het is daarom het slimst om gewoon zelf te googlen op ‘buy epistane online’ of iets dergelijks en bij mijn recente zoektocht kreeg ik een aantal hits. Check wel altijd de aanbieder op betrouwbaarheid en reviews voordat je koopt!

Gebruiks advies

Zoals met veel gemethyleerde steroiden is de halfwaardetijd vrij lang. Hierdoor is het noodzakelijk de aanbevolen hoeveelheid te verdelen over 2 inname momenten per dag. Voor een effectieve opname is het aan te raden epistane in te nemen met vetrijk voedsel.

Hou altijd een cyclus aan van 3 of 4 weken en neem per dag 30 tot 50mg.

Epistane is te stacken met andere supplementen. Maar het is zo krachtig dat dat eigenlijk niet hoeft. Wel is het aan te bevelen dit product altijd te gebruiken met ten minste een goed whey eiwit supplement en weightgainer.