Als je fanatiek gaat fitnessen dan is het van belang dat je ook goede kleding draagt. Het beste kies je voor kleding die comfortabel draagt, maar ook kleding waarin je je goed kunt bewegen.

Je kleding moet daarnaast goed kunnen ademen zodat je lichaamsvocht ook af kan worden gevoerd. Je betaalt hier soms wel wat meer voor dan voor een gewoon shirt of een gewone broek, maar het zijn dan lichte duurzame materialen met prima draagcomfort en deze gaan erg lang mee. Het is de prijs dan ook meer dan waard!

Fitness kleding van katoen of andere kleding?

Er kan gekozen worden voor fitnesskleding van katoen. De meeste fitnesskleding bestaat namelijk uit katoen. Het gaat dan vaak over goedkopere fitnesskleding. Maar deze kleding kan niet ademen en dan ben je bij een klein beetje inspanning al nat. Als je een lange training gaat volgen ben je vaak doorweekt. Het beste kan er voor andere kleding gekozen worden dan katoen.

Goede fitnessschoenen

Als je schoenen wilt kopen, die geschikt zijn om te fitnessen dan moet je er op letten dat ze voldoende demping hebben. Daarnaast moeten ze goed ventileren en denk ook aan een juiste pasvorm. Tevens moeten schoenen je ook voldoende stabiliteit geven voor als je compound of andere vrije oefeningen doet.

BH tijdens het sporten

Vrouwen vinden het vaak prettig een goede BH aan te hebben tijdens het sporten. Er kan dan het beste worden gekozen voor een sport BH. Bij hardlopen, fitness en bijvoorbeeld atletiek is het niet alleen prettig maar ook gezond dat vrouwen een goede BH dragen. Je borsten worden tijdens het sporten dan goed beschermd en krijgen de juiste steun. Een goede sport bh geeft voldoende comfort. Het moet niet zo zijn dat wanneer je gaat bewegen of je in gaat spannen dat je borsten pijn gaan doen, dus kies gewoon voor een sport BH!

Wat draag jij nu?

Als je nu eens bij jezelf nagaat of je goede schoenen draagt tijdens het sporten, en hoe het met je kleding is gesteld, ben je dan tevreden of moet er wat worden aangepast? Zorg dat je na gaat welke shirts je nu hebt en of deze aan je eisen en wensen voldoen, doe dit ook met de rest van de sportkleding en schoenen. Het beste kun je sporten wanneer alle materialen in orde zijn. Maak hier tijd voor vrij en ga een middagje naar de sportwinkel om eens goed te passen en te meten, zodat je fijn kunt sporten en je aandacht gaat naar wat echt belangrijk is in de sportschool, je workout!