Laatste Update: door

Hoe trager je reps, des te meer spiergroei. Dat is wat Nicholas Burd zegt, een bewegingswetenschapper van Stuart Phillips. Volgens hem verandert tussen nu en tien jaar de manier waarop we krachttrainen misschien drastisch. Dankzij hem wordt het begrip “muscle time under tension” een term die iedere krachtsporter gaat kennen. De onderzoekers hebben de theorie dat gewicht niet de belangrijkste factor in krachttraining is, of in ieder geval niet de enige belangrijke factor. Minstens zo belangrijk is muscle time under tension: de tijd dat spieren tijdens verzwaarde bewegingen onder spanning staan.

Binnenkort publiceren de onderzoekers in The Journal of Physiology een studie waarin ze het linker- en het rechterbeen van krachtsporters aan twee verschillende workouts onderwierpen. Ze lieten de mannen hun ene been op een leg-extensionmachine bewegingen maken met 30 procent van het gewicht waarmee ze nog net 1 rep konden maken. De mannen moesten daarbij langzaam starten , en moesten voor zowel de concentrische als de eccentrische beweging 6 seconden aanhouden . De mannen trainden at failure en maakten 3 sets. Met hun andere ledemaat maakten de mannen evenveel sets en reps, met identiek gewicht. De snelheid waarmee ze trainden was ‘normaal ‘ en trainden dus niet at failure.

Pal na de training en na 24 uur dronken de proefpersonen een shake met 20 gr whey. De workout met de langzame reps leidde tot de hoogste aanmaak van spiereiwitten, ontdekten de onderzoekers toen ze spiercellen uit de beenspieren van hun proefpersonen weghaalden en bestudeerden. Dat gold voor ook het samentrekkende myofibrillar protein  als voor het mitochondrial protein. Dat laatste suggereert dat krachttraining met slow-reps ook aantrekkelijk is voor duursporters. Metingen met elektroden lieten zien dat sets met langzame reps zorgden dat meer spiervezels geactiveerd werden bij de beweging.

Lees hier het vervolg op dit onderzoek en conclusie van Krachttraining.net

 

Bron

J Physiol. 2011 Nov 21.

[Epub ahead of print].


gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben.

Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)