Een veelgehoorde wens, grotere, gespierde armen krijgen. Zo moeilijk is dit niet, mits je weet hoe. In dit artikel een aantal methoden op een rij in verschillende situaties.

Of ga direct naar:

Hoe grote armen kweken als je vaak traint?

Wellicht de beste methode is wat veel krachtsporters al van nature toepassen. Eerst de grote spiergroepen trainen, daarna de kleine. Wel is het voor echt grote armen noodzakelijk om vaak te trainen. Denk hierbij toch echt wel aan een minimum van 4x per week. Vanaf deze frequentie moet je een split programma toepassen. Een split programma kan er als volgt uit zien:

  • training 1: borst & triceps
  • training 2: rug & biceps
  • training 3: schouders & buik
  • training 4: benen & kuiten

Je pakt je spieren lokaal heel hard aan, maar niet lichamelijk. Een ideaal schema om hard op te groeien en daarnaast nog je normale werk te kunnen doen. Op split schema’s groeien armen goed, omdat je ze apart erbij pakt.

Hoe grote armen kweken als je weinig traint?

Als je weinig traint, zeg minder dan 4x per week. Dan zit je al snel vast aan een fullbody schema, hierbij train je dus je gehele lichaam binnen een training. Als je dit niet zou doen en bijvoorbeeld altijd de nadruk legt op armen trainen, dan heb je straks een lichaam uit proporties. Dikke armen, de rest van het lichaam iel. Dat is natuurlijk ook geen gezicht.

Gelukkig pak je bij vrijwel elke oefening voor het bovenlichaam je armen mee, dus die train je al automatisch. Train je hard, dan zullen je armen ook zeker meegroeien. Toch ga je niet het maximale resultaat met deze methode halen vergeleken met een splitprogramma. Om toch grotere armen te krijgen met weinig training, moet je de onderstaande tips toepassen.

Train je armen af en toe als eerst

Als je eens in de 3 a 4 weken je training begint met het trainen van je biceps of triceps, kan je daar de volledige focus op leggen. Hierdoor kan je de armen maximaal belasten. Normaal zijn ze al verzuurd bij het ondersteunen van de grote spiergroepen.

Gebruik geavanceerde trainingstechnieken

Geavanceerde trainingstechnieken kan je altijd toepassen, of je nu weinig of vaak traint. Denk hierbij vooral aan supersets, piramidesets en negatief trainen. Daarnaast veel proberen te varieren. Dus niet altijd dezelfde oefening als eerst. Als je altijd begint met de bench press, begin dan eens een keer met incline bench press, of flyes.

Trainings instructie voor grote armen

In onderstaande video een goede uitleg over hoe je grotere armen kunt kweken met bepaalde oefeningen. Best skippen naar 01:30 minuten.