Laatste Update: door

De snelste manier om je biceps groter te laten lijken is door te focussen op de Brachialis. De Brachialis is een spier onder de biceps, en in tegenstelling tot wat veel sporters denken draagt deze meer bij aan arm omvang dan de biceps. Het trainen van deze spier is dus een van de makkelijkste methodes om je armen te laten groeien!

Train je Brachialis!

Veel krachtatleten slaan tijdens hun biceps training de Brachialis (onbewust) over. Door het onvoldoende trainen van deze spier blijft deze uiteraard onderontwikkeld in vergelijking met de biceps en triceps, wat de omvang en vorm van je armen niet ten goede komt.

De mensen die zich wel bewust zijn van deze spier en zijn potentie gaan er meestal vanuit dat curls met een hammer grip genoeg rendement oplevert. Hoewel dit deels klopt is, naast verandering van grip, de uitvoering van contractie zeker zo belangrijk. De Brachialis is voornamelijk actief tijdens slome contracties en isometrische activiteit. Zodra de snelheid van je oefening toeneemt neemt de bijdrage van de Brachialis af. Dus wanneer je hammer curls doet met een zwaar gewicht en daarbij mogelijk een beetje cheat, heb je kans dat de Brachialis niet optimaal wordt belast. Naast dit neemt de Brachioradialis (een voor arm spier) dan vaak veel van het werk over.

Hoe voer je de Hammer curl correct uit met maximale stimulatie van de Brachialis?

  • Voer elke repetitie uit met constante spanning. Dit houdt in dat je het gewicht in een sloom tempo heft en de nadruk legt op een constant gespannen Brachialis. Probeer je in te beelden dat de biceps in elkaar worden geduwd door de schouders en voor armen.
  • Tijdens de maximale contractie de spier extra aanspannen voor 2 seconden. Vervolgens rustig laten zakken.
  • Houdt aan het einde van de set je maximale contractie vast voor ongeveer 10 tot 20 seconden, dit allemaal terwijl je de Brachialis zo hard mogelijk aanspant.

Hieronder een instructievideo hoe je de Brachialis goed traint met de Hammer curls

All round development…

Om tijdens een training extra nadruk te leggen op de Brachialis, kun je alle punten die hierboven staan gemeld toepassen op meerdere oefeningen. Overweeg hierbij dit ook te doen voor Biceps oefeningen met een reguliere grip evenals omgekeerde grip.

 gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben. Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)