HaaseDe Nederlandse tennis-ster Robin Haase zal komende maand niet schitteren op de KNLTB Tennis Masters. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft Haase wellicht een nog betere manier gevonden om te trainen.

Haase zal namelijk naar Dubai afreizen om met niemand anders dan Roger Federer te oefenen voor het nieuwe seizoen. Robin Haase heeft een sterk seizoen achter de rug waardoor de Nederlander inmiddels op de 44e plek van de wereld ranglijst staat. Federer staat niet meer bovenaan de ranglijst maar wordt door velen nog steeds gezien als de beste tennisser van het moment.

De Zwitser reist ter voorbereiding van ieder seizoen naar Dubai om te trainen. Uiteraard gaat dat natuurlijk het beste als je tegenspelers hebt en op het allerhoogste niveau van tennis, is het vanzelfsprekend dat je tegenspelers van niveau wilt hebben. Federer zal ter voorbereiding van het nieuwe seizoen trainen met Blaz Kavcic (Slovenië), Alexandr Dolgopolov (Oekraïne) en dus nu ook Robin Haase.

Haase nam zelf het initiatief om zich te melden bij de trainingsessies met Federer. De Nederlander kreeg ook een aanbod van de huidige nummer één, Rafael Nadal. Dit aanbod zag Haase niet zo zitten omdat de Nederlander uit ervaring weet dat de trainingsessies met de huidige wereldkampioen minder interactief zijn waardoor Nadal baat heeft bij een dergelijke samenwerking.