Laatste Update: door

U kunt op de volgende manieren het intreden van vermoeidheid uitstellen.

Begin uw inspanningen altijd met volle glycogeenvoorraden

Bezie het als het volgooien van de a uto voordat u aan lange rit begint. Met hoe meer benzine u begint, hoe langer u kunt doorrijden. Als u aan uw reis begint met slechts een halve tank benzine, zult u ofwel halverwege moeten stoppen of terugschakelen naar een zuinigere snelheid om het beetje benzine dat u nog hebt te sparen. In plaats van met een snelheid van 100 km/u naar uw bestemming te rijden, zult u het rustiger aan moeten doen tegen 80 of 90 km/u.

Anders gezegd, als u met volle glycogeenvoorraden begint aan uw activiteit, dan kunt u langer en sneller hardlopen of vaker zwaardere gewichten heffen. Bovendien zult u merken dat de vermoeidheid later intreedt.

Er bestaat een manier om uw glycogeen voorraden tot wel 150% toe te laten nemen, koolhydraat stapelen.

Verminder de snelheid waarmee u spierglycogeen verbruikt

De snelheid waarmee u glycogeen verbruikt hangt af van een aantal zaken: de soort en intensiteit van uw lichaamsbeweging, uw conditiepeil en de temperatuur van uw omgeving (in warm weer verbruikt u hoogstwaarschijnlijk meer glycogeen dan in koud weer).

Probeer u in te houden. Voer de intensiteit van uw activiteit geleidelijk op, aangezien dat u helpt uw glucosevoorraad uit te smeren over een langere tijd.

 

 

Er zijn nog geen reviews, misschien wil jij er eentje achterlaten voor een ander?