Laatste Update: door

Nieuw in de schijnwerper, Stefan van Motiv8ed.nl wilde weten of Elektric Muscle Stimulation krachttraining nut heeft en of het de nieuwe rage gaat worden. Hij is in deze materie gedoken, heeft onderzoeken gelezen en het uiteindelijk zelf uitgetest. Hieronder lees je zijn verhaal.

Hoe zou jij het vinden om je trainingstijd in drieën te delen en je prestaties met drie te vermenigvuldigen? Het kan, volgens de oprichters van het Miha Bodytec apparaat. Zij hebben een bekende techniek uit de fysiotherapie, Elektric Muscle Stimulation (EMS), aan de basis gezet van een EMS krachtapparaat en 20 minuten durende krachttraining. Stefan van Motiv8ed.nl  testte deze EMS krachttraining persoonlijk uit bij Bodytec Lounge in Amsterdam.

EMS aan de basis van de krachttraining

Zoals ‘Elektric’ in EMS al doet vermoeden, wordt gebruik gemaakt van elektronische impulsen tijdens de training. Deze techniek wordt al langer gebruikt in de fysiotherapie. EMS zorgt voor een snellere opbouw van de spieren waardoor clienten sneller herstelde van een blessure of operatie. Maar ook topsporters gebruiken het al even om de spierprestaties te optimaliseren.

Waarom zouden we deze techniek dan niet inzetten tijdens krachttrainingen om sneller tot het gewenste resultaat te komen? Miha Bodytec, het Duitse bedrijf achter het Bodytec apparaat, is met deze gedachte het Bodytec apparaat gaan maken. En met succes. Inmiddels zijn er meerdere trainingsscholen en verschijnen er steeds meer onderzoeken (bron) die de geclaimde effecten zoals snellere spiergroei en krachttoename aantonen.

Stefan’s ervaring met EMS krachttraining

De EMS krachttraining duurt slechts een (haast lachwekkende) 20 minuten. Je zou het dus ’s-middags tijdens de lunchpauze kunnen doen en je houd nog 10 minuten over om rustig te douchen ook. Ik kwam om 19.45u binnen, had om 20.00u mijn training en ik zat om 20.30u alweer in de auto. Genoeg tijd over om nog een goede film te kijken dus!

De voorbereiding: een nat onderpak

Bij aankomst kreeg ik een setje onderkleding van de instructeur. Dit kun je vergelijken met een soort zweetshirt en kort broekje van dezelfde stof. Eenmaal in mijn onderkleding terug in de zaal stond er een dame klaar om me met een soort plantenspuit nat te maken. Nat te maken? Jazeker, natte kleding geleid de elektrische impulsen beter je spieren in.  Gelukkig was het heerlijk warm water! Over de natte onderkleding kreeg ik het elektrodenvest aan en vervolgens was ik klaar om ingeplugd te worden op het Bodytec apparaat.

EMS instructies

Het was mijn eerste EMS krachttraining, dus de instructeur maakte allereerst wat tijd  vrij voor instructies. Tijdens de training heb je een basishouding, een lichte squat. Dit is de houding waar je tussen oefeningen door in terug komt.
Op het apparaat zitten ongeveer 10 knoppen en een metertje. Met de knoppen kan de intensiteit van de impulsen op specifieke spiergroepen bepaald worden. Er is één masterknop. Als de instructeur daaraan draait, dan worden alle spiergroepen extra gestimuleerd.
Op het midden van het scherm vind je een metertje dat oploopt en verandert van kleur. De elektrische impuls is namelijk niet constant, maar om de paar seconden. Door middel van het metertje weet je wanneer de volgende impuls eraan komt. Wel zo handig

[Symbol]

De EMS krachttraining

Na de instructie was het tijd voor mijn eerste EMS krachttraining. Er komen geen gewichten voor in de training, maar geloof me, dat is ook echt niet nodig. De instructeur bereid een training met verschillende krachtoefeningen voor. Echt al mijn spiergroepen zijn aan bod gekomen en werden ook constant allemaal gestimuleerd. Tijdens oefeningen voor specifieke spiergroepen werd me gevraagd of de intensiteit op die spiergroepen omhoog mocht. Maar natuurlijk!
Na de 20 minuten durende EMS krachttraining voelde ik dat het ook niet veel langer hoefde te duren. Een dag en zeker 2 dagen later was ik hier nog meer van overtuigd. Ik had letterljk spierpijn op alle plekken waar elektroden bevestigd zaten. Missie geslaagd dus!

Er was een camera bij de Bodytec ervaring van Stefan. Check de video op zijn site Motiv8ed. Of kijk hieronder:gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben.

Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)