Laatste Update: door

Er bestaat een grote kans dat je de biceps traint met de dumbbell curls. Hier is niks mis mee, maar om de buitenste kop van je biceps optimaal te belasten moet je zeker ook de incline dumbbell curls in je trainingsschema opnemen. Het verschil met de klassieke dumbbell curls is de positie van je armen ten opzichte van je bovenlichaam. Hierdoor schakel je eigenlijk de achterste schouderkoppen en trapeziusspier uit. Wat er voor zorgt dat je biceps harder moeten werken. Met deze oefening wordt dus vooral de lange buitenste kop van de biceps getraind.

Uitvoering incline dumbbell curls

Voor deze oefening ga je op een bankje zitten met de rugleuning in een hoek van 30-60 graden. Je begint de oefening met je armen voluit gestrekt. Nu breng je een dumbbell naar je schouder toe door je onderarm te buigen en met de beweging mee naar binnen toe draaien.
Je eindigt de oefening met je onderarm in verticale positie en je handpalmen naar je schouders wijzend. Laat de dumbbell nu rustig zakken tot je startpositie, en herhaal hetzelfde met je andere arm. Houd je bovenarm nagenoeg stil tijdens de oefening. Anders helpen je schouders mee, wat ten koste van je biceps gaat.

Hieronder een instructievideo van de incline dumbbell curls.

Variaties op incline dumbbell curls

Je kunt deze oefening ook met zwaarder gewicht uitvoeren. Wij adviseren je echter niet te zwaar gewicht te gebruiken, want deze oefening is al relatief zwaar voor je biceps. Zelfs bodybuilders voeren deze oefening uit met lichter gewicht en ook zij streven naar grotere spieren. Bepaal voor jezelf wat je ideale gewicht is.

(791x gelezen)gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben.

Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)