Krachttraining voor voetballers | Krachttraining.net
Op zoek naar persoonlijke begeleiding?|info@krachttraining.net

Krachttraining voor voetballers

///Krachttraining voor voetballers

Krachttraining voor voetballers

De voordelen die voetballers kunnen halen uit specifieke krachttraining worden vaak onderschat. Deels toe te schrijven aan het conservatieve karakter van de voetbalsport, maar ook onbekendheid met de mogelijkheden van krachttraining speelt een rol. Voetballers kunnen echter ontzettend veel winnen door gebruik te maken van gerichte krachttraining. Kracht en stabiliteit hebben enorm veel baat bij deze trainingen, krachttraining zorgt voor completere voetballers. Naast krachttraining kunnen ook voedingssupplementen voor voetballers het verschil maken tussen winst en verlies.

Snelheid
Alle voetballers hebben baat bij snelheid. Specifieke snelheid is bijzonder nuttig voor een voetballer, maar is weer een totaal andere discipline dan de snelheid van een sprinter. Voetballers gebruiken hun snelheid om te reageren op spelsituaties, hierdoor is de inzet, timing en duur vaak onvoorspelbaar. De eerste stappen van een sprint zijn essentieel, en bepalen voor een groot deel of je een tegenstander passeert en of jouw tackel op tijd is. Het is essentieel om in je trainingen rekening te houden met je snelheid. Daarom is krachttraining voor voetballers een specifieke aangelegenheid, waarbij je niet zomaar iets kunt gaan doen. Sprintoefeningen zijn daarom belangrijk, naast een programma in de sportschool. Aan de hand van sprint- en loopoefeningen zul je snelheid en reactievermogen verbeteren.


Kracht
Naast snelheid is kracht een belangrijk onderdeel van voetbal. Om duels te winnen heb je de kracht nodig om je tegenstander van de bal te houden, of om juist de bal te bemachtigen. Om sterker te worden trainen veel voetballers in de sportschool. Hierbij wordt specifiek getraind om het lichaamsgewicht gecontroleerd te laten toenemen, maar ook plyotmetrische oefeningen horen hierbij, dit zijn oefeningen die ertoe leiden dat je uiteindelijk hoger gaat springen. Door de juiste training met weerstand (gewichten) ontwikkel je een krachtig lichaam, met een specifieke voetbalconditie. Het is belangrijk om te trainen onder begeleiding, om te voorkomen dat de krachttraining niet ten koste gaat van je snelheid of accuraatheid. Een goed schema, met de juiste oefeningen en doelen is cruciaal.

Oefeningen zoals squats, leg extensions & leg curls en lunges zijn ideaal om uitgevoerd te worden door voetballers. Door het trainen van de benen zul je krachtiger worden, en daarnaast ook explosiever, wat ten goede van je snelheid komt. Daarnaast zorgt gerichte krachttraining ervoor dat je minder blessuregevoelig wordt.Ga je ook harder schieten van krachttraining? Uit onderzoek blijkt dat dit niet altijd het geval is. Harder schieten leer je vooral door te focussen op je techniek in plaats van op de spieren die het werk moeten doen.

Nuttige oefeningen voor voetballers zijn bijvoorbeeld squaten, waarbij je springt op het laatst. Dit zal je bovenbenen sterker maken. Daarnaast is het altijd goed om op te drukken en sit-ups te doen om je lichaam te versterken. Zorg ervoor dat je deze oefeningen inpast in een circuitje van ongeveer 20 minuten, met daarin ook wat balvaardigheid. Dit voorkomt dat je enkel aan de gewichten zit. Daarnaast is het goed om balvaardigheid te trainen tijdens vermoeidheid om wedstrijdsituaties te simuleren. Andere nuttige oefeningen om je core-stability te trainen zijn de bekende crunches en chinnies. Bij Chinnies doe je sit-ups van je knie tot je elleboog. Een goede core-stability geeft je kracht in de duels, en maakt je minder vatbaar voor blessures. Een andere goede oefening voor voetballes zijn sit-ups gecombineerd met koppen: dit zijn de normale sit-ups, maar iedere keer dat je omhoog komt krijg je een bal aangegooid van je partner, die je vervolgens terugkopt. Nadat je de bal gekopt hebt zorg je dat je gecontroleerd je rug naar de grond brengt, om daarna weer omhoog te komen en te koppen. Een uitstekende oefening om zowel kracht als balvaardigheid te trainen.


Er zijn talloze oefeningen om te zorgen dat je als voetballer sterker in het veld komt. Een belangrijk doel van de krachttraining voor voetballers is sterker worden, maar ook het verminderen van blessures kan worden toegeschreven op het conto van krachttraining. Het is echter cruciaal dat je een speciaal voor jou geschreven trainingsprogramma afwerkt, dat is afgestemd op jouw trainingssituatie.

Boekaanrader
Wil jij meer weten over voetbaltraining en -trucs? Dan raden wij het basisboek voor voetbal  zeer aan. Met hulp van dit boek wordt je een snellere, krachtigere en meer technisch bekwame speler.

Kracht en voeding schema voor voetballers

Krachttraining.net heeft speciaal voor voetballers een professioneel kracht, voeding en aanvullend supplementen schema op laten stellen. Met dit schema haal je het maximale rendement uit je lichaam en trainingen en wordt je gegarandeerd een betere voetballer. Meer info? Ga naar krachttraining en voeding schema voor voetballers.

Lees ook

Voedingssupplementen voor voetballers[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
 • Explosieve spiergroei
 • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
 • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben.

Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)


(8.978x gelezen)
Over de auteur
Over de auteur
Hoi! Ik ben Patrick van der Velde, medisch bioloog, sportvoedings consulent, eigenaar en auteur van Krachttraining.net en Krachtshop.nl. Ik heb al vele mensen begeleid en overtuigd dat IEDEREEN zijn of haar droomlichaam kan krijgen!

Waardeer je mijn artikelen? Meld je dan hieronder aan voor de Krachttraining.net Nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen, relevante info, en tips als eerste in je mailbox!
By | 2017-12-04T16:20:54+00:00 28 april 2010|Krachttraining must-knows!|2 Comments

2 Comments

 1. selimovic 4 januari 2011 at 22:45 - Reply

  hey

  zou u mij kunnen vertellen welke oefeningen je het beste kan doen. waar je moet kunnen voelen als je de oefening goed uitvoert.
  en wanneer je de oefeningen hetbeste kan doen en wat je voor,na de oefeningen moet eten

  • Admin 7 januari 2011 at 15:12 - Reply

   Beste Selimovic,

   In een notendop. De beste oefeningen voor voetballers zijn (uiteraard) beenoefeningen (zoals squats), op de voet gevolgd door core oefeningen (buik, romp). Balans oefeningen zijn ook aan te raden. Voer de krachtoefeningen explosief uit en probeer in intervallen te trainen. Onderzoek heeft aangetoond dat de meeste mensen de meeste energie en hoogste testosteron spiegels vroeg in de avond hebben, dit is een ideaal moment om te trainen (rond 17:00-18:00), daarna meteen goed eten. Veel koolhydraten en eiwitten.

   Succes!

Leave A Comment

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com