Ride with Rose – De verrassing | Krachttraining.net
Op zoek naar persoonlijke begeleiding?|info@krachttraining.net

Ride with Rose – De verrassing

///Ride with Rose – De verrassing

Ride with Rose – De verrassing

Mijn broer doet oefeningen in de ochtend, hij doet zijn buik en wat push-ups en nog een paar dingen. Hij heeft ook gewichten in de woonkamer liggen. Hij vertelde me dat hij graag een hometrainer zou willen hebben zodat hij als hij aan zijn dag begint aan cardio kan doen, want het geeft hem energie om te trainen in de ochtend en de rest van de dag heeft hij daar baat bij.

Ik daarintegen train het liefst in de middag of avond: als ik gesport heb, heb ik helemaal geen energie meer over, zit ik met de afstandsbediening op de bank met bakken eten en val ik meestal in slaap. Ik heb een tijdje bij een sportschool gewerkt en daar kwamen mensen ook om 8 uur al trainen, gekkenwerk, dacht ik.
Ik heb mij vorige week gecommitteerd aan de “oefeningen van Marijn” en aan het begin van de week deed ik ze vlak na mijn ontbijt. Dus op de grond, veel herhalingen, weinig gewichten. Ik heb wat buik, wat rug en wat been gedaan. Natuurlijk ook de squats van deze website en een oefening uit mijn inmiddels befaamde Lance Armstrong boekje. Bij iedere beweging werd ik vrolijker. Na het trainen heb ik de hond uitgelaten en in plaats van haar grommend te verzoeken of ze kon doorlopen, heb ik het hele rondje rennend afgelegd. Daarna ben ik aan het werk gegaan met een enorme focus, een soort stilheid van binnen en een tunnelvisie op mijn werk. Later op de dag merkte ik wel dat ik me tijdens het lopen wat meer bewust was van sommige spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had. Niet zozeer dat ze pijn deden, maar ik voelde ze. Dat was op zich niet eens zo heel erg. ’s Avonds deed ik een training op de Tacx en tot mijn grote verbazing had ik nog steeds de energie om er een mooie training van te maken.

Al met al ben ik daar tevreden mee; ik weet nog niet of ik daadwerkelijk beter ga fietsen van deze oefeningen, maar mijn dag wordt wel een stuk leuker. Het is nu vooral een kwestie van mijn routine vinden en mijn oefeningen. In mijn Lance Armstrong boekje staan veel oefeningen, maar het merendeel is met gewichten en dat doe ik liever niet, aardige man hoor die Lance, maar ik wil er niet uit gaan zien zoals hij. Ik heb voor sommige oefeningen hele kleine gewichtjes. En er zijn oefeningen waarvan ik niet zeker weet of ze wat voor mij zijn, maar die ik maar gewoon doe, zoals die ene: een been naar voren, door de benen, benen strekken, andere been naar voren vele malen achtereen. Op deze wijze gebruik zo alle spieren in benen en billen, ook de allerkleinste in tegenstelling tot een oefening met een machine. Vaak trainen mensen in die machines de grote spieren, maar door met losse gewichten te trainen en oefeningen zoals deze te doen, gebruik je om in evenwicht te blijven meerdere spiertjes tegelijk. De grote voor de beweging, maar ook andere, de kleine, om te zorgen dat je blijft staan.

Ik begin dit erg leuk te vinden, daarom heb ik deze week een afspraak met Eugene Wiegers van Topinzet in Zwolle. Hij gaat me uitleggen wat hij doet en wat ik daar als wielrensters aan heb. Daarnaast heb ik een afspraak met een wielrenster die ons land op de Olympische Spelen vertegenwoordigde. Zij gaat mij vertellen wat zij doet aan krachttraining, zal dat het geheim zijn achter topprestaties?

Tenslotte probeer erachter te komen hoe ik een goede core stability training doe, misschien is hier een kenner die het me kan leren?

Klik hier om alle columns van Rose nogmaals door te lezen!

Meer weten over Rose? Volg haar op Twitter , en beleef alles live mee!
gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
 • Explosieve spiergroei
 • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
 • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben.

Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)


(85x gelezen)
Over de auteur
Over de auteur

Hoi! Ik ben Patrick van der Velde, medisch bioloog, sportvoedings consulent, eigenaar en auteur van Krachttraining.net en Krachtshop.nl. Ik heb al vele mensen begeleid en overtuigd dat IEDEREEN zijn of haar droomlichaam kan krijgen!


Waardeer je mijn artikelen? Meld je dan hieronder aan voor de Krachttraining.net Nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen, relevante info, en tips als eerste in je mailbox!


By | 2017-05-31T09:34:26+00:00 02 maart 2010|Ride with Rose|2 Comments

2 Comments

 1. Martin 12 maart 2010 at 09:01 - Reply

  Hoi Rose,

  Voor goede core-stabilitie oefeningen zou je eens op de volgende site moeten kijken:
  Daar staan ‘n aantal filmpjes die erg duidelijk uitleggen hoe core-stabilitie oefeningen te doen, speciaal voor de cycle-freaks als ons.

  Sux6

 2. rose 16 april 2010 at 18:20 - Reply

  Hoi Martin, bedankt ik ga daar zeker kijken 🙂

Leave A Comment

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com