Ride with Rose: vluchtgedrag | Krachttraining.net
Op zoek naar persoonlijke begeleiding?|info@krachttraining.net

Ride with Rose: vluchtgedrag

Home/Berichten/Ride with Rose/Ride with Rose: vluchtgedrag

Ride with Rose: vluchtgedrag

Als ik dingen maar lang genoeg uitstel…. Heel vaak heb ik niet zo’n zin om bepaalde dingen te doen, bijvoorbeeld de sollicitatiebrief die ik voor 1 Mei moet hebben verstuurd, dus die stel ik dan uit en loop vervolgens een paar weken met die brief in mijn achterhoofd en irriteer me daaraan. Zo ook met die oefening, dat planken voor mijn rompstabiliteit. Ik had daar simpelweg geen zin in en mijn leven was al aardig goed en vooral vol zonder die oefening. Dus in vredesnaam waarom zou ik het doen?

Alle mogelijke excuses… het Lance Armstrong boekje zegt dat krachttraining het beste in de winter kan; mijn rug doet een beetje pijn, ik doe het rustig aan vandaag; ik moet eerst een yoga-matje kopen; ik heb begeleiding nodig, zodat ik het niet verkeerd doe; druk druk druk; ja maar ik heb al zoveel getraind deze week etc etc.

Een tijdje geleden twitterde Marijn de Vries wat voor oefeningen ze had gedaan 100 keer buik, 150 keer dit en 200 keer dat… ik werd ter plekke even niet goed en reageerde dan ook, haar uitleg was dat ze dan tenminste van het schuldgevoel af was.

Zo loop ik nu al weken te verkondigen dat rompstabiliteit het helemaal is en ondertussen ben ik drukker met excuses te bedenken dan dat ik daadwerkelijk oefeningen doe. Ik begon me een beetje te schamen zelfs en aan mezelf te twijfelen. Als ik die oefening niet zelf doe, maar er wel over schrijf, ben ik dan niet gewoon een leugenaar? Zo’n type dat wel een jaarkaart heeft van een hele dure sportsschool maar die er maar 1 keer is geweest? Ben ik een mooie fiets wel waard als ik niet eens alles train? Hoe zit het met mijn geloofwaardigheid als columnist? Vorige week durfde ik het eerlijk te noemen in mijn column, maar ook dat haalde de druk niet van de ketel waar mijn hoofd in veranderd was. Elke dag weer kwam ik tot de ontdekking dat ik het nog niet had gedaan, wat is nu de moeite, 5 minuutjes, that’s all…

Als ik ’s morgens koffie zet dan moet ik altijd wachten, dat vind ik vervelend en het duurt altijd te lang. Dus meestal doe ik dan de afwas of gooi wat kleren in de wasmachine, maar zelfs dan duurt het nog te lang. En vandaag heb ik het licht gezien! Ik ben op de keukenvloer gaan liggen en ben gaan planken, 2 setjes, trillend, puffend, maar ik heb het gedaan! En dat voelt goed. Het heeft misschien even geduurd maar ik heb nu eindelijk een plek in mijn dagelijkse routine gevonden voor deze oefening.

Ik wilde eigenlijk stellen dat als ik dingen maar lang genoeg uitstel dat ik dan me zo ga ergeren aan mezelf dat ik vanuit die irritatie het wel ga doen, maar eigenlijk is het zo dat als ik dingen maar lang genoeg uitstel dan vind ik de creativiteit om het op een manier te doen die bij mij past. Eens kijken hoe dit me afgaat, dan is het volgende week tijd voor de plan maar dan op je zij…. Dat worden twee kopjes koffie in de ochtend!

Klik hier om alle columns van Rose nogmaals door te lezen!

Meer weten over Rose? Volg haar op Twitter , en beleef alles live mee!
gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben.

Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)Fitchef 105 eiwitrijke recepten

Een prachtig vormgegeven hardcover boek met ruim 240 pagina's aan no-nonsense info over gezond eten in de praktijk en meer dan 105 eiwitrijke recepten voor elk moment van de dag.
  • Eiwitrijke recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes met hoge voedingswaarden
  • Gevarieerde recepten zonder uren in de keuken te staan
  • Fitter, strakker, minder lichaamsvet!
Klik op de link hieronder en krijg Fitchef, voor iedereen die gezond wil leven én er beter uit wil zien.

Fitchef Risicovrij Uitproberen 100% niet goed, geld terug! Of probeer eerst de gratis recepten:

Wij geven een Gratis Receptenboek weg!

Wil jij dit receptenboek ontvangen?KrachtAlert

Blijf op de hoogte van kwalitatieve artikelen, nieuws omtrent krachttraining, sport, gezondheid en aanbiedingen. Schrijf u in voor KrachtAlert!

Inschrijven KrachtAlert


(76x gelezen)
Over de auteur
Over de auteur
Hoi! Ik ben Patrick van der Velde, medisch bioloog, sportvoedings consulent, eigenaar en auteur van Krachttraining.net en Krachtshop.nl. Ik heb al vele mensen begeleid en overtuigd dat IEDEREEN zijn of haar droomlichaam kan krijgen!

Waardeer je mijn artikelen? Meld je dan hieronder aan voor de Krachttraining.net Nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen, relevante info, en tips als eerste in je mailbox!
By | 2017-05-31T09:34:25+00:00 28 april 2010|Ride with Rose|0 Comments

Leave A Comment