Is krachttraining geschikt om effectief af te vallen?

Als je een goed uitgevoerde krachttraining vergelijkt met een cardio sessie, dan verbrandt je minder calorieën met krachttraining dan met cardio. De nadruk ligt hier dus wel op een goed uitgevoerde krachttraining. Krachttraining heeft namelijk als doel kracht en spiermassa te laten groeien en dat gaat alleen als je kort en intensief traint met zware gewichten. Bij een goed uitgevoerde krachttraining wordt je long/hart functie relatief licht belast, waardoor je op dat moment weinig calorieën verbrandt. De andere vorm van krachttraining is als je veel sets maakt met weinig gewicht, dan verbrandt je wel meer calorieën, maar dan ben je eigenlijk weer met cardio bezig.

De meeste calorieën worden verbrand na de krachttraining

Op het moment van krachttraining zelf, verbrandt je dus relatief weinig calorieën. Echter, de winst van krachttraining zit in het groeien van je spieren na de trainingen. Het mes snijdt aan twee kanten, voor het opbouwen van nieuw spierweefsel is veel energie nodig en voor het onderhouden van dit spierweefsel ook. Omgerekend verbruikt elke kilo spierweefsel ongeveer 100 kcal per dag, ook in rust! Dus reken maar uit, 10 kg extra spierweefsel verbruikt 1000 kcal per dag. Je kunt je voorstellen dat de Schwarzeneggers op onze planeet onwaarschijnlijk veel moeten eten, alleen om hun spiermassa maar te behouden.

Dus, hoe meer spiermassa, hoe hoger je stofwisseling en hoe makkelijker je kunt afvallen en hoe meer je kunt eten zonder aan te komen!

Bent u op zoek naar een training-/ voedingschema om effectief vet te verbranden? Klik dan hier

Bent u op zoek naar goede, no-nonsense fitness supplementen? Als lezer van krachttraining.net krijgt u standaard 10% korting op het gehele assortiment van Krachtshop. Gebruik de kortingsbon: kracht123, die u kunt invullen onder het kopje ‘Winkelwagen’