Krachttraining.net zag het levenslicht in 2012. Ondertussen heeft de site een flinke groei meegemaakt en wordt goed gevonden in de zoekmachines. We gunnen u graag een kijkje achter de schermen met wat feitjes en getallen. Daarnaast presenteren we de plannen voor de toekomst.

Aantal bezoekers en sessies

Met hulp van Google analytics is makkelijk te bepalen hoeveel  gebruikers de site hebben bezocht in een bepaalde periode. Van 6 augustus 2013 tot en met 6 augustus 2014 waren er 167.876 gebruikers en 210.097 sessies. Het mooie is, ongeveer 21% van alle bezoekers komt terug naar de site. Dit is een mooi percentage vergeleken met veel andere blogsites.

Leeftijden

In de figuur hieronder zie je de leeftijdsverdeling, vooral de categorie 18 – 34 is sterk vertegenwoordigd. Bij het schrijven van toekomstige artikelen zullen we hier zeker rekening mee houden.

Leeftijden-kt

Man – vrouw verdeling

Zoals verwacht ligt het aandeel mannen wat hoger, maar echt veel verschilt het nou ook weer niet. Goed teken, want krachttraining is juist voor vrouwen erg belangrijk! Denk hierbij niet alleen voor het onderhouden van een strak en gezond lichaam, maar tevens verlaagd dit de latere kans op osteoporose drastisch. Lees hieromtrent ook het artikel Krachttraining voor vrouwen – deel 1 en Krachttraining voor vrouwen – deel 2

Man-vrouw-kt

Bezoekduur

Hieronder is te zien hoelang bezoekers op de site blijven. Hoewel veel bezoekers de site verlaten binnen 10 seconden, duikt een substantieel deel de diepere lagen van de site in. Zeker de moeite waard want Krachttraining.net heeft maar liefst 373 artikelen en 58 pagina’s. Dus de kans is groot dat u hier de informatie vindt die u zoekt!

engagement

Meest populaire artikelen?

De artikelen die op Krachttraining.net het meest bezocht worden zijn:

  1. Basisschema beginner (41.831)
  2. Training en voedingsschema voor spiermassa (29.691)
  3. Schema gevorderden (20.726)
  4. Online trainingsschema (20.723)
  5. Effectief afvallen en vetverbranding (16.586)

Hieruit is duidelijk af te leiden dat trainingsschema’s erg populair zijn. Krachttraining.net zal hier dan zeker aandacht aan blijven besteden. Bekijk ook onze sportspecifieke trainingsschema’s.

 

Toekomstplannen

Naast de reguliere artikelen omtrent krachttraining en wetenschappelijke inzichten zullen ook steeds meer sportspecifieke training- en voedingsschema’s op deze site verschijnen. Voor 2014 staan deze nog gepland voor volleybal, zwemmen en tennis.

Daarnaast proberen wij ons Forum van de grond te krijgen. Heb je een vraag stel die dan daar, dan krijg je gegarandeerd antwoord.

Ook willen we meer en meer een platform zijn voor sportscholen en personal trainers. Zij mogen zich op deze site presenteren, zodat u als bezoeker makkelijk kunt lezen en beoordelen voor een sportschool of personal trainer bij u in de buurt.

Al bij al genoeg plannen, maar zonder jullie hulp zou dit nooit lukken!

Sportieve groet en graag tot ziens!
Team Krachttraining.net