• lower back oefening

De lower back is een oefening die vaak wordt vergeten of overgeslagen. Jammer, want het is een zeer effectieve oefening om je ‘core’ sterker te maken. De lower back oefening is een goede oefening speciaal voor de onderrug en core. Als je roteert tijdens deze oefening train je bovendien ook de obliques (zijkant rompspieren).

Uitvoering Lower Back oefening

De lower back doe je in principe altijd op een speciaal voor dit doel ontworpen bankje. Je kunt je enkels achter de kussentjes plaatsen waardoor je ‘vastzit’. Hierdoor is het mogelijk om extra gewicht vast te houden en de oefening zwaarder te maken. Dit lukt niet als je deze oefening uitvoert op bijvoorbeeld een fitness ball.

  1. Stel de hoogte van het apparaat goed af, zodat je taille precies over de rand valt en je een volledige beweging naar beneden kunt maken
  2. Klem je voeten en enkels achter de kussentjes
  3. Hou je handen voor je, of achter je hoofd om het iets zwaarder te maken
  4. Hou eventueel een extra gewicht voor je of achter je hoofd
  5. Buig gecontroleerd naar beneden en direct daarna weer omhoog, probeer geen ‘rustmoment’ aan te houden beneden. Hou je lichaam dus op spanning
  6. Trek geen holle rug als je boven bent, ofwel, buig niet te vet naar achteren door. Op het hoogste punt vormt je lichaam 1 rechte lijn.
  7. Herhaal dit en voel je onderrug en hamstrings branden 🙂

Zoals gezegd kan je de lower back ook trainen op een fitness ball, ook zijn er andere apparaten en machines waarop je deze spiergroep goed kunt trainen. Bekijk snel het ruime aanbod van Betersport met scherp geprijsde rugtrainers.

Lower Back Instructie video

(3.288x gelezen)gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben.

Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)


Over de auteur
Over de auteur
Hoi! Ik ben Patrick van der Velde, medisch bioloog, sportvoedings consulent, eigenaar en auteur van Krachttraining.net en Krachtshop.nl. Ik heb al vele mensen begeleid en overtuigd dat IEDEREEN zijn of haar droomlichaam kan krijgen!

Waardeer je mijn artikelen? Meld je dan hieronder aan voor de Krachttraining.net Nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen, relevante info, en tips als eerste in je mailbox!
By | 2017-12-04T15:56:35+00:00 05 december 2013|Rug|1 Comment

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com