Laatste Update: door

Lunges is ook een uitstekende oefening voor je onderlichaam en is voor de meeste mensen al zwaar genoeg zonder gewichten. Je traint er vooral je quadriceps mee, maar je bilspieren en hamstrings komen tijdens deze oefening ook aan bod. Lunges is ook een goede evenwichtsoefening.

Uitvoering Lunges

Ga rechtop staan en plaats je handen in je zij. Zet 1 grote stap naar voren met je linkerbeen en buig door je knieën en breng de knie van je rechterbeen op de grond. Let goed op dat de knie van je voorste been, in dit geval je linkerbeen, niet verder dan je tenen uitreikt. Ga nu weer in startpositie staan en doe hetzelfde met je rechterbeen.

Hieronder een instructie video van de lunges:

Variaties op Lunges

Walking lunges

Je kunt deze oefening ook lopend uitvoeren dit wordt ook wel ‘walking lunges’ genoemd. Bij deze oefening breng je je linkerbeen niet terug naar de startpositie, maar trek je je rechterbeen langs je linker om hiermee uit te stappen.

Hieronder een instructie video voor de walking lunges

Split squat

Een makkelijke variant van de lunges is de ‘split squat’. Bij deze oefening hoef je niet uit te stappen. Maar je begint met je ene been voor je andere been en buigt dan door je knieën.

Hieronder een instructie video voor de split squat

Bekijk ook ons overzichtsartikel Trainen met eigen lichaamsgewicht de beste oefeningengespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben. Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)