Medical taping uitkomst bij kleine blessures

////Medical taping uitkomst bij kleine blessures
  • medical taping

Medical taping zie je tegenwoordig steeds vaker. Dit is die gekleurde tape op het lichaam ter ondersteuning van diverse klachten. Topsporters gebruiken dit al langer, maar tegenwoordig maken ook steeds meer niet-sporters gebruik van de tape.

Waarom taping?

De tape wordt door veel sporters als een uitkomst gezien, omdat er nu met kleine blessures gewoon doorgesport kan worden zonder dat het nadelig is voor de spieren of gewrichten. Tevens wordt de tape niet als hinderlijk ervaren omdat deze erg dun en flexibel is waardoor deze nagenoeg niet wordt gevoeld op de huid. Medical taping is de naam voor diverse verschillende soorten elastische gekleurde tape, de uiteindelijke werking van de soorten tape is wel eenzelfde. De tape heeft dezelfde elasticiteit als de menselijke huid en biedt hierom een goede ondersteuning van de spieren en gewrichten.

Hoewel taping vooral in de sportwereld wordt gebruikt zijn er ook andere klachten die met de tape kunnen worden verminderd te denken aan littekens en het reduceren van zwellingen. Wel moet dit in overleg met een arts gebeuren en kan het gevolgen hebben als patienten hun klachten op eigen initiatief met de tape behandelen.

Extra voordelen tape

De tape kan na het aanbrengen vier tot 10 dagen blijven zitten en hierbij kan deze blijven zitten bij alle activiteiten van sporten tot douchen! De tape ademt van binnenuit en zal dan ook niet hinderen. Zelfs op vakantie kan de tape goed gebruikt worden, omdat de tape zelfs tijdens het zwemmen kan blijven zitten.

Pas op voor imitatie tape

Er zijn diverse fabrikanten van de tape en met het toenemen van de populariteit zijn er ook verscheidene imitatie tape soorten die niet hetzelfde resultaat behalen. De juiste tape is vooral te herkennen en de elasticiteit en het feit dat deze zeer dun is, zogezegd te vergelijken met een echte huid. Voordat de tape verwijderd wordt dient deze eerst even nat te worden gemaakt om vervolgens net als een pleister voorzichtig losgetrokken te kunnen worden.

Zelf leren tapen?

Indien de sporter geregeld gebruikt maakt van medical taping is het wellicht een idee om bij een fysiotherapeut in de leerte gaan. Het in tapen an sich is goed te leren enkel de techniek behoeft wat oefening, maar inmiddels zijn er zelfs voorgeknipte tape pakketjes op de markt.

Medical Tape kopen?

Hoewel er diverse aanbieders zijn kunt u eenvoudig en goedkoop uw medical tape kopen via bijvoorbeeld drogisterij.net.

(497x gelezen)gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben.

Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)


Over de auteur
Over de auteur
Hoi! Ik ben Patrick van der Velde, medisch bioloog, sportvoedings consulent, eigenaar en auteur van Krachttraining.net en Krachtshop.nl. Ik heb al vele mensen begeleid en overtuigd dat IEDEREEN zijn of haar droomlichaam kan krijgen!

Waardeer je mijn artikelen? Meld je dan hieronder aan voor de Krachttraining.net Nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen, relevante info, en tips als eerste in je mailbox!
By | 2017-06-15T16:51:47+00:00 08 juni 2014|Blessures & Fysiotherapie|0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com