Laatste Update: door

Als je hard traint wil je natuurlijk ook graag het resultaat zien. Goede aanvullende voeding is dan belangrijk, maar met een aansluitend supplementen strategie zie je nog meer resultaat.

Er zijn verschillende pre workout supplementen. Je hebt supplementen met NO boosters, maar ook met bèta alanine en cafeïne. Er kan dan nog een onderscheid worden gemaakt in supplementen voor tijdens de workout, deze kunnen koolhydraten bevatten of je kiest voor creatine en aminozuren. Er zijn dan ook nog post workout supplementen, deze bevatten snelle koolhydraten en whey. Er zijn mensen die deze drie soorten met elkaar willen combineren. Het is niet aan te raden om dat zomaar te doen. Er is namelijk onderzoek gedaan door  Australische bewegingswetenschappers van de Charles Sturt University wat er gaat gebeuren als je deze drie supplementen gaat combineren.

Het onderzoek

Er hebben in totaal vijftien mannelijke sporters mee gedaan aan het onderzoek, zij waren allemaal in de leeftijd van begin twintig jaar oud. Zij zijn gemiddeld al drie jaar met gewichten aan het trainen. De inspiratie van de onderzoekers is opgedaan door de benadering van sportwetenschappers John Ivy en Robert Portman. Zij hebben hun benadering beschreven in 2004 in hun boek Nutrient Timing -The Future of Sports Nutrition. Ze zeggen dat sporters de prestaties kunnen verbeteren als ze voor de workout, dus tijdens de energy phase, de supplementen nemen. Hierdoor zouden zij dan beter kunnen trainen. Tijdens de anabolic phase kunnen ook supplementen worden genomen zodat de spiercellen sneller herstellen en groeien. En na de workout kunnen er supplementen worden genomen omdat de spieren dit nodig hebben voor het herstelproces en het groeiproces.Deze aanpak is gevolgd door de onderzoekers. Zij hebben hierbij de producten van Nestlé-dochter Musashi gebruikt. Zij hebben ook het onderzoek betaald. Ze hebben de proefpersonen vier uur voor de workout niets laten weten en ze gaven hen vlak voordat ze de benen zijn gaan trainen een shake met het pre workout supplement Musashi Reactivate Hardcore. Hierin zit bijvoorbeeld 1,5 gram creatine en 200 mg cafeïne. De proefpersonen namen tijdens de sets  een shake met Musashi Elevator. Hierin zitten snelle koolhydraten plus vijf gram creatine met aminozuren. Toen zij klaar waren namen zij een shake met Musashi Sports. Zij hebben tijdens de benentraining squats, deadlifts, leg-presses, leg-extensions en leg-curls gedaan. Dit is herhaald met een placebo. Dit was een zogenoemd light drankje, maar hier zaten geen kcals in.

Conclusie onderzoek

Uit het onderzoek komt naar voren dat het trainingsvolume tijdens de suppletietraining 10% hoger lag dan tijdens de placebo training.  Toen de krachttraining klaar was moesten de proefpersonen een aantal keer springen. Toen is de peak power bepaald. Dit is de snelheid die de sporters konden ontwikkelen. Deze is sneller hersteld nadat de proefpersonen de supplementen hebben gebruikt.

Vergelijk supplementen en betaal niet teveel

Preworkout supplementen

Inter workout supplementen

Post workout supplementen

Bron

Nutrition Research (2013) 10.1016/j.nutres.2013.03.002.

 

Er zijn nog geen reviews, misschien wil jij er eentje achterlaten voor een ander?