Deze oefening is een uitstekende manier om je conditie te verbeteren en je core te versterken. Als je even genoeg hebt van sit-ups en crunches en je wilt een dynamische manier om je buikspieren en onderrug sterker te maken dan is dit de oefening voor jou!

Uitvoering Mountain climbers

Begin vanuit een push-up positie met 1 been ingetrokken en de knie van dat been onder je borst gepositioneerd. Denk maar aan een sprinter die gereed staat voor de start. Het enige wat je nog moet doen is zorgen dat je in de zelfde positie blijft terwijl je je benen de hele tijd afwisselt. Dus je ene been naar achteren en tegelijk de andere weer naar voren.

Variaties Mountain climbers

De enige variatie op deze oefening is de uitvoering versnellen of vertragen. Zodoende kan je de oefening zwaarder of lichter te maken.

Aantal sets en reps

Bouw nieuwe oefeningen altijd rustig op. Dus als je deze voor het eerst doet begin je met 10 seconden achter elkaar. Doe 5 setjes van 10 seconden met 1 minuut rust. Als dit je makkelijk afgaat, verhoog dan naar 20 seconden, enz.

Als je bij 1 minuut bent, probeer dan steeds meer je persoonlijke record te verbeteren. Dus zoveel mogelijk Mountain climbers in 1 minuut.

 


Zie ook: