Laatste Update: door

Ben je al langere tijd bezig een bepaald fitness doel te halen en wil het niet echt lukken of weet je niet waar te beginnen? Of dit nu spieren opbouwen is, afvallen, aftrainen, beter worden in een bepaalde sport of trainen voor een specifiek doel? Overweeg dan eens een persoonlijk schema. Hieronder vertel ik meer over ons, voor wie een persoonlijk schema geschikt is en wat je ervan kunt verwachten.

Drs.Ing. Patrick van der Velde

Wie maakt uw persoonlijke training en voedingsschema?

Misschien bent u mijn naam al tegengekomen op deze site? Mijn naam is Patrick van der Velde, Drs. Ing. in de medische biologie, gediplomeerd gewichts- en sportvoedingsconsulent, personal trainer en voedingssupplementen adviseur. Ondertussen train ik al meer dan 14 jaar en ben in 2008 begonnen met professionele begeleiding op het gebied van personal training en voeding. Daarnaast heb ik mijn eigen voedingssupplementen lijn; Krachtshop. Dus ook op het gebied van supplementen treft u een expert. Patrick werkt vooral in Leiden en omstreken, maar online begeleiding is ook mogelijk.

Daarnaast werk ik samen met gediplomeerd personal trainer Ron Vos (lees ook Over ons). Samen bekijken we de aanvragen en bepalen we wie het beste iemand kan begeleiden. Ook overleggen we indien nodig om tot de beste aanpak en schema te komen voor onze klanten. Ron werkt vooral in Papendrecht en omstreken, maar ook voor Ron geldt dat online begeleiding altijd mogelijk is.

Bij het maken van schema’s staat altijd de ‘totaalaanpak’ centraal. Dus alle aspecten komen aan bod die jouw succes kunnen maken of breken, denk hierbij aan training, voeding, rust en motivatie. Dit vindt je dan ook terug in elk schema die gemaakt wordt.

Voor wie maken wij persoonlijke schema’s?

Wij maken persoonlijke schema’s voor zowel mannen, vrouwen als fanatiek sportende kinderen. Hierbij maakt het niet uit in welke fysieke conditie je lichaam momenteel verkeerd, mits je verder gezond bent! Dus als je medische aandoeningen hebt die een risico vormen bij het trainen of het volgen van een bepaald voedingspatroon of dieet, dan kunnen we je helaas niet helpen. Twijfel je? Neem dan eerst contact op met je huisarts, specialist of fysiotherapeut.

Wij kunnen wel persoonlijke schema’s maken voor mensen met kleine blessures. Stel, je hebt een blessure aan je enkel, dan kan je nog prima je bovenlichaam trainen. Of stel je hebt een peesontsteking in je elleboog, dan zijn er genoeg opties om je onderlichaam te trainen en fit te blijven.

Wie vragen de meeste schema’s bij ons aan en wat zijn dat voor schema’s?

Hieronder een opsomming van de meest aangevraagde persoonlijke schema’s:

Mannen

 1. back squatMannen die sterk(er) en gespierd(er) willen worden
 2. Mannen die willen afvallen en of aftrainen
 3. Mannen met ondergewicht die meer kracht en massa willen opbouwen
 4. Mannen die sportspecifieke krachttraining willen ter ondersteuning van hun sport
 5. Mannen die een betere conditie en algehele fitheid willen
 6. Mannen die een plateau bereikt hebben en moeite hebben gespierder te worden

Vrouwen

 1. power cleanVrouwen die verantwoord willen afvallen
 2. Vrouwen die sterker en slanker willen worden
 3. Vrouwen die sportspecifieke krachttraining willen ter ondersteuning van hun sport
 4. Vrouwen die een betere conditie en algehele fitheid willen
 5. Vrouwen met ondergewicht die meer kracht en massa willen opbouwen

Kinderen

 1. Ouders die zich zorgen maken om het volle trainings- en beweegprogramma van hun fanatiek sportende kind en zich afvragen of hun kind dit lichamelijk wel trekt. Ze willen graag weten wat ze kunnen doen om groei- en ontwikkeling te ondersteunen met hulp van voeding en supplementen

Wat kunt u concreet verwachten van een schema?

fitness planAllereerst zullen we contact hebben over uw huidige situatie. Hieruit volgt waar we allemaal rekening mee moeten houden bij het maken van uw schema. Denk hierbij aan zaken zoals:

Training

 • Wat is uw uiteindelijke doel?
 • In welke tijd wilt u dit doel (realistisch gezien) behalen?
 • Wat is uw leeftijd en huidige fysieke gesteldheid?
 • Traint u thuis, buiten, in de sportschool of een combinatie hiervan?
 • Hoevaak per week kunt u trainen?
 • Wat is uw trainingservaring?
 • Doet u nog een andere sport ernaast? En hoe is dit te combineren met uw trainingsschema?
 • Hoe gemotiveerd bent u en blijft u?

Voeding

 • Wat voor werk doet u en hoe ziet uw werkschema eruit? Welke dagen/ tijden kunt u trainen en eten?
 • Heeft u voedingsintoleranties of allergieën?
 • Wat eet u graag en wat niet?
 • Weet u wat u nu gemiddeld binnenkrijgt aan macro- en micronutriënten per dag?

Trainingsschema

Vervolgens gaan we uw trainingsschema maken, waarbij we rekening houden met bovenstaande ‘training’ factoren. Hierbij kunt u betreft training het volgende verwachten in uw schema:

 • statisch trainenHeldere informatie en adviezen over fitness, trainingstechnieken en trainingsrichtlijnen, afhankelijk van uw doel
 • Duidelijke en complete trainingsschema’s met oefeningen, aantal sets, reps en intensiteit. U krijgt per week een schema die opbouwt naar uw beoogde doel, 10 weken lang
 • Heldere uitleg en uitvoering van de gebruikte oefeningen

Voedingsschema

Bij het trainingsschema hoort zoals gezegd ook een aansluitend voedingsschema. Dit voedingsschema houdt rekening met bovenstaande ‘voeding’ factoren:

 • bulk en cutschemaBijbehorende voedingsschema’s met voorbeeldmenu’s afhankelijk van uw doel
 • U krijgt dus te lezen wanneer u wat moet eten
 • U krijgt uitleg over hoe u het beste uw macro- en micronutriënten kunt bijhouden, aan de hand van deze resultaten passen we uw schema aan afhankelijk van uw doel

Supplementen advies

Hoewel supplementen niet strikt noodzakelijk zijn voor goede resultaten, kunnen ze het proces wel vergemakkelijken en versnellen. Wij geven eerlijk supplementenadvies, dus welke supplementen werken echt en kunt u ze het beste inzetten. Het is aan u of u hier gebruik van wilt maken.

Begeleiding bij dit schema

Nadat u het schema heeft ontvangen mag u altijd kosteloos om aanvullend advies vragen. Dit kan persoonlijk, via mail, skype of telefoon. Ook als er zaken in het schema niet duidelijk zijn, of u wilt wat aangepast hebben, dan is dat geen probleem. Begeleiding is altijd naar best-effort, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Hoe vraagt u een schema aan?

Stuur een mail naar info@krachttraining.net 

Hierin vertelt u kort wat over uzelf en concreet wat uw doelen zijn en zaken waar ik rekening mee moet houden. Na overleg via email, skype of telefoon besluiten we of het schema gemaakt gaat worden.

Gratis intakegesprek

Een andere mogelijkheid is persoonlijk afspreken bij mij op kantoor aan huis in Leiden, dit is gratis. Dit geniet altijd mijn voorkeur omdat ik dan een beeld heb bij de persoon die ik wil begeleiden, alsmede is het makkelijker communiceren en hoor je vaak toch meer dingen dan als alles via de mail of telefoon gaat.

Helaas is de mogelijkheid reëel dat u aan de andere kant van het land woont, waardoor persoonlijk afspreken niet praktisch is. In dat geval kan het ook via mail en telefoon/ skype.

Tarieven

Zoals u begrijpt gaat er veel tijd en moeite zitten in het opstellen van een echt persoonlijk schema. Het uurtarief is €75 (ex. BTW). Voor het maken van een persoonlijk training- en voedingsschema zijn we ongeveer 4 uur bezig. Dus reken per schema op ongeveer €300 (ex. BTW) .

Sportieve groet,
Patrick van der Velde

 gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
 • Explosieve spiergroei
 • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
 • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben. Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)