Ben je al langere tijd bezig een bepaald fitness doel te halen en wil het niet echt lukken of weet je niet waar te beginnen? Of dit nu spieren opbouwen is, afvallen, aftrainen, beter worden in een bepaalde sport of trainen voor een specifiek doel? Overweeg dan eens een persoonlijk schema. Hieronder vertel ik meer over mezelf, voor wie een persoonlijk schema geschikt is en wat je ervan kunt verwachten.

Wie maakt uw persoonlijke training en voedingsschema?

Patrick van der VeldeMisschien bent u mijn naam al tegengekomen op deze site? Mijn naam is Patrick van der Velde, Drs. Ing. in de medische biologie, gediplomeerd gewichts- en sportvoedingsconsulent, personal trainer en voedingssupplementen adviseur. Ondertussen train ik al meer dan 14 jaar en ben in 2008 begonnen met professionele begeleiding op het gebied van personal training, voeding en supplementen. Ik woon in Leiden, maar online begeleiding is uiteraard ook mogelijk.

Bij het maken van een schema staat altijd de ‘totaalaanpak’ centraal. Het gaat hierbij om alle aspecten die jouw succes kunnen maken of breken. Denk hierbij aan training, voeding, rust, supplementen en motivatie. Deze onderwerpen vindt je dan ook terug in elk schema.

Voor wie maak ik persoonlijke schema’s?

Ik maak persoonlijke schema’s voor zowel mannen, vrouwen als fanatiek sportende kinderen. Hierbij maakt het niet uit in welke fysieke conditie je lichaam momenteel verkeerd, mits je verder gezond bent! Dus als je medische aandoeningen hebt die een risico vormen bij het trainen of het volgen van een bepaald voedingspatroon of dieet, dan kan ik je helaas niet helpen. Twijfel je? Neem dan eerst contact op met je huisarts, specialist of fysiotherapeut.

Echter, ik kan wel persoonlijke schema’s maken voor mensen met kleine blessures. Stel, je hebt een blessure aan je enkel, dan kan je nog prima je bovenlichaam trainen. Of stel je hebt een peesontsteking in je elleboog, dan zijn er genoeg opties om je onderlichaam te trainen en fit te blijven.

Wie vragen de meeste schema’s bij me aan en wat zijn dat voor schema’s?

Hieronder een opsomming van de meest aangevraagde persoonlijke schema’s:

Mannen

back squatDe meeste mannen willen graag sterk(er) en gespierd(er) worden, maar we maken ook schema’s voor de volgende doelen:

 1. Mannen die willen afvallen en of aftrainen
 2. Mannen met ondergewicht die meer kracht en massa willen opbouwen
 3. Mannen die sportspecifieke krachttraining willen ter ondersteuning van hun sport
 4. Mannen die een betere conditie en algehele fitheid willen
 5. Mannen die een plateau bereikt hebben en moeite hebben gespierder te worden

Vrouwen

power cleanDe meeste vrouwen willen verantwoord afvallen, maar ik maak ook schema’s voor de volgende doelen:

 1. Vrouwen die sterker en slanker willen worden
 2. Vrouwen die sportspecifieke krachttraining willen ter ondersteuning van hun sport
 3. Vrouwen die een betere conditie en algehele fitheid willen
 4. Vrouwen met ondergewicht die meer kracht en massa willen opbouwen

Kinderen

Ouders die zich zorgen maken om het volle trainings- en beweegprogramma van hun fanatiek sportende kind en zich afvragen of hun kind dit lichamelijk wel trekt. Ze willen graag weten wat ze kunnen doen om groei- en ontwikkeling te ondersteunen met hulp van voeding en supplementen

Wat kunt u concreet verwachten van een schema?

fitness planAllereerst zal ik uw huidige situatie analyseren. Hieruit volgt waar we allemaal rekening mee moeten houden bij het maken van uw schema. Denk hierbij aan zaken zoals:

Training

 • Wat is uw uiteindelijke doel?
 • In welke tijd wilt u dit doel (realistisch gezien) behalen?
 • Wat is uw leeftijd en huidige fysieke gesteldheid?
 • Traint u thuis, buiten, in de sportschool of een combinatie hiervan?
 • Hoevaak per week kunt u trainen?
 • Wat is uw trainingservaring?
 • Doet u nog een andere sport ernaast? En hoe is dit te combineren met uw trainingsschema?
 • Hoe gemotiveerd bent u en blijft u en waar hangt dit vanaf?

Voeding

 • Wat voor werk doet u en hoe ziet uw werkschema eruit? Welke dagen/ tijden kunt u trainen en eten?
 • Heeft u voedingsintoleranties of allergieën?
 • Wat eet u graag en wat niet?
 • Wat krijgt u momenteel binnen aan macro- en micronutriënten per dag? Is dit voldoende?

Trainingsschema

statisch trainenVervolgens ga ik uw trainingsschema maken, waarbij rekening wordt gehouden met genoemde aspecten. Hierbij kunt u betreft training het volgende verwachten in uw schema:

 • Heldere informatie en adviezen over fitness, trainingstechnieken en trainingsrichtlijnen, afhankelijk van uw doel
 • Duidelijke en complete trainingsschema’s met oefeningen, aantal sets, reps en intensiteit. U krijgt per week een schema die opbouwt naar uw beoogde doel, 10 weken lang
 • Heldere uitleg en uitvoering van de gebruikte oefeningen

Voedingsschema

bulk en cutschemaBij het trainingsschema hoort zoals gezegd ook een aansluitend voedingsschema. Betreft voedingsschema kunt u het volgende verwachten:

 • Heldere voedingsrichtlijnen
 • Voorbeeldmenu’s afhankelijk van uw doel
 • Wanneer u wat moet eten
 • U krijgt uitleg over hoe u het beste uw macro- en micronutriënten kunt bijhouden, aan de hand van deze resultaten passen we uw schema aan afhankelijk van uw doel

Supplementen advies

Hoewel supplementen niet strikt noodzakelijk zijn voor goede resultaten, kunnen ze het proces wel vergemakkelijken en versnellen. Wij geven eerlijk supplementen advies, dus welke supplementen werken echt en hoe kunt u ze het beste inzetten? Het is uiteindelijk aan u of u supplementen wilt gebruiken.

Begeleiding bij dit schema

Na ontvangst van het schema bied ik kosteloos 3 contactmomenten aan. Dit kan persoonlijk, via mail, skype, zoom of telefoon. Tijdens deze contactmomenten bespreken we of u tevreden bent en alles in het schema duidelijk is. Ook bespreken we de progressie en eventueel maak ik wat kleine aanpassingen in het schema indien noodzakelijk.

Indien u meer dan 3 contactmomenten wenst, dan is dit mogelijk tegen het uurtarief (zie hieronder).

Begeleiding is altijd naar best-effort (ofwel, ik doe mijn best voor u, maar wel in redelijkheid), er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Hoe vraagt u een schema aan?

Ga naar het contactformulier of stuur een mail naar info@krachttraining.net 

Hierin vertelt u kort wat over uzelf en concreet wat uw doelen zijn en zaken waar ik rekening mee moet houden. Na overleg via email, skype, zoom of telefoon besluiten we of het schema gemaakt wordt.

Gratis intakegesprek

Een andere mogelijkheid is persoonlijk afspreken bij mij op kantoor aan huis in Leiden, de koffie of thee staat voor je klaar! Dit communiceert natuurlijk makkelijker en we merken meteen of er een klik is.

het zou natuurlijk kunnen dat u aan de andere kant van het land woont, waardoor persoonlijk afspreken niet praktisch is. In dat geval kan het ook via mail, telefoon, Skype of Zoom.

Tarieven

Er gaat veel tijd zitten in het opstellen van een echt goed persoonlijk schema. Het uurtarief is €75 (ex. BTW). Voor het maken van een persoonlijk training- en voedingsschema ben ik ongeveer 4 uur bezig. Dus reken per schema op ongeveer €300 (ex. BTW). Maar dan heb je ook een schema die gegarandeerd resultaat zal geven (bij goed opvolgen) en je de rest van je leven keer op keer kunt inzetten indien nodig.

Bij vragen of interesse neem gerust contact op.

Sportieve groet,
Patrick van der Velde