Laatste Update: door

De Power clean is een pittige samengestelde oefening waarbij je meerdere spiergroepen traint. De belangrijkste spiergroepen zijn je quadriceps, hamstrings, core, schouders en onderrug. Het is een goede basisoefening voor een algemeen sterk lichaam, geschikt als ondersteuning voor vele sporters.

Power clean uitvoering

Je kan zeggen dat de Power clean een explosieve deadlift is waarbij je op het einde omhoog springt vanuit de kuiten en tegelijk de stang in een vloeiende beweging omhoog lanceert tot deze weer landt op de voorkant van je schouders. Daarna breng je de stang gecontroleerd weer naar beneden en zak je als een normale deadlift weer door de knieën.

Hieronder geeft de beroemde fitness guru Mark Rippetoe tekst en uitleg.

Power clean thuis trainen?

Heb je geen sportschool ter beschikking of wil je de Power clean gewoon thuis trainen? Dan heb je daar goed materiaal voor nodig, vooral als je zwaarder (en veilig) wilt trainen. Uitvoering van de Power clean kan het beste in een squatrek (ook wel power rack genoemd). Zie hier meer informatie over kwalitatieve en goedkope Squat Racks bij Betersport. Prijzen varieren tussen de 100 en 700 euro voor professionele krachtapparatuur. Daarnaast heb je een Olympische halter en Olympische halterschijven nodig. Als het even kan ook een lekkere dikke rubberen mat of soortgelijks om de set op te kunnen laten vallen of rusten.

Bij dit artikel sluit het volgende artikel heel goed aan: Ultieme benen training! Beste beenoefeningen en core benen schemagespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben.

Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)