Laatste Update: door

De preacher curl is een van de beste oefeningen om de biceps te isoleren. Hoewel de barbell  curl een basic oefening is en daarmee een must in elke routine, kan de preacher curl ondanks dit veel voor je betekenen.

Preacher curl vs barbell curl

Zoals hierboven vermeld is het mogelijk beiden te gebruiken in een routine. Maar wat kan de preacher curl bieden wat de barbell curl niet kan?
Een van de meest basic voordelen van deze oefening is de geforceerde restrictie op de uitvoering. Door je armen te rusten tegen een pad zorg je ervoor dat je niet kan “cheaten”. Omdat deze oefening de meest strikte vorm van een curl afdwingt, zorgt deze oefening ook voor de meest effectieve uitvoering en spiergroei stimulans.

Voor mensen met lange biceps (waarbij de aanhechting is gepositioneerd voorbij de elleboog vouw) schijnt deze oefening beter te zijn dan een concentration curl. De concentration curl is dus meer geschikt voor mensen met een korte aanhechting.

Hoe voer je een Preacher curl uit?

Deze oefening wordt uitgevoerd op een zogenaamde preacher bench. Tijdens deze oefening zit je op een bankje met een daaraan vast gemaakte pad die schuin afloopt. Hierop rust je de gehele boven arm terwijl je schouders relaxen. Het is van groot belang dat je bij deze oefening geen gespannen schouders hebt (denk hierbij aan shrugs).

Met een onderhandse grip op de barbell of dumbbell begin je vanuit een gestrekte positie het gewicht te heffen. Dit doe je natuurlijk door de biceps aan te spannen. Tijdens deze hele oefening moet je lichaam in een stabiele positie verkeren. Laat de stang of dumbbell gecontroleerd zakken en bereid je mentaal voor op de volgende repetitie.

Variaties Preacher curl

Je kunt de rechte stang vervangen met een EZ stang. Deze oefening kan ook met dumbbells uitgevoerd worden, zowel onderhands, bovenhands en met een hammer grip.gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben. Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)