Laatste Update: door

Deze oefening is zeer goed voor het trainen van de strekspieren van de pols. Dit zijn de lange en korte radiale strekspieren van je handgewricht, de vingerstrekker, de pinstrekker en de ellepijp-handstrekker. Ook komen tijdens deze oefening je opperarmspaakbeenspier, de bovenarmspier en zelfs de biceps in kleine mate aan bod.

Uitvoering reverse barbell curl

Deze oefening is uit te voeren met een stang, dumbbells of gewichtsschijf. De meest voorkomende uitvoering is met de stang. Begin de oefening door met je voeten op heupbreedte te staan en je armen te strekken. Pak de stang met je duimen naar binnen toe gericht. Adem nu in en buig de onderarmen en adem aan heet einde van de beweging weer uit. Breng nu de stang in een langzame en gecontroleerde beweging weer terug in de startpositie.

Opmerking

De reverse curl is een prima oefening om je polsgewricht te versterken dat vaak kwetsbaar is omdat de buigspieren veelal sterker zijn dan de strekspieren. Daarom gebruiken boksers deze oefening veel zodat ze een betere stootkracht ontwikkelen.

Zorg ervoor dat je biceps al een warming up hebben gehad in verband met de spanning die op je biceps komen te staan door de reverse curl.

 gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben. Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)