Rijst eiwit

 • rijst eiwit isolaat

Rijst eiwit is een plantaardig eiwit isolaat en wordt zoals de naam al suggereert gewonnen uit rijst, voornamelijk volkorenrijst. Rijst eiwit isolaat kan een goed alternatief zijn voor vegetariers en veganisten en heeft een aantal zeer interessante eigenschappen. 

Hoe wordt rijst eiwit isolaat gewonnen?

Een gangbare methode is om volkoren rijst te behandelen met enzymen waardoor de koolhydraten gescheiden worden van de eiwitten. Hier volgt uiteindelijk een poeder isolaat uit, soms wordt die nog op smaak gebracht en gebruikt in smoothies.

Rijst eiwit is hypo allergeen

Een groot voordeel van rijst eiwit isolaat is dat het praktisch geen allergene stoffen bevat. Dit is heel belangrijk voor mensen die hier gevoelig voor zijn en hierdoor vaak geen andere eiwit isolaten kunnen verdragen. Ook erg geschikt voor mensen met een gevoelig maag/ darm systeem.

Heeft rijst eiwit een compleet aminozuurprofiel?

Ja, rijst eiwit heeft een compleet aminozuurprofiel, het is dus een volledig eiwit. Echter, is de concentratie van sommige aminozuren in rijst eiwit isolaat zeer laag, zoals lysine. Dit eiwit is wel rijk aan methionine en cysteïne.

Om deze reden wordt rijst eiwit vaak gemengd met erwten proteine. Namelijk, erwten proteine is wel rijk aan lysine en juist arm aan methione en cysteïne. Ofwel, rijst eiwit isolaat en erwten eiwit isolaat sluiten perfect op elkaar aan qua aminozuurprofiel, wat samen lijkt op het aminozuurprofiel van zuivel of eieren. Maar dit alles dus zonder kans op allergieen, intoleranties of maag/ darm irritaties.

Hoe smaakt rijst eiwit isolaat?

Rijst eiwit isolaat wordt algemeen niet lekker gevonden. Het heeft een wat karakteristieke, meer bittere smaak dan andere eiwitpoeders. Het lijkt een beetje op wei hydrolisaat, ook bij dit eiwit is het lastig om de bittere smaak te maskeren met smaakstoffen. Rijst eiwit isolaat smaakt wel iets minder bitter dan wei hydrolisaat.

Indien je een mengsel hebt van rijst eiwit isolaat en erwten eiwit isolaat dan wordt de scherpe, bittere smaak van rijst eiwit deels opgevangen door de zachtere smaak en textuur van het erwten eiwit. Dus ook qua smaak zijn deze twee een fijne combinatie.

Waar te koop?

Er zijn meerdere aanbieders van rijst eiwitpoeder, zoals (online) natuurwinkels en winkels voor vegan’s, maar een goede kwaliteit voor de laagste prijs is de Pure rijst eiwitpoeder bij Body&Fitshop.

Meer info of kopen Rijst eiwitpoeder

 

 

 

 

(369x gelezen)gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
 • Explosieve spiergroei
 • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
 • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben.

Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)


Over de auteur
Over de auteur
Hoi! Ik ben Patrick van der Velde, medisch bioloog, sportvoedings consulent, eigenaar en auteur van Krachttraining.net en Krachtshop.nl. Ik heb al vele mensen begeleid en overtuigd dat IEDEREEN zijn of haar droomlichaam kan krijgen!

Waardeer je mijn artikelen? Meld je dan hieronder aan voor de Krachttraining.net Nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen, relevante info, en tips als eerste in je mailbox!
By |2017-12-04T15:41:33+00:0024 november 2017|Eiwitten, Supplementen|2 Comments

2 Comments

 1. Chiel 30 april 2018 at 09:00 - Reply

  Er wordt geschreven: “Om deze reden wordt rijst eiwit vaak gemengd met erwten proteine.”

  Welke verhouding moet worden aangehouden? Hoeveel % rijsteiwit vs hoeveel % erwten proteine?

  • Over de auteur 30 april 2018 at 14:19 - Reply

   Beste Chiel,

   Ik zou 50/50 mengsel aanhouden. Dan vullen de aminozuren elkaar prima aan.

   Sportieve groet,
   Patrick

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com