Laatste Update: door

Een sportvoedingssupplement is een natuurlijk supplement wat ontwikkeld is om je sportprestaties te helpen verbeteren. Wanneer je aan krachttraining doet, helpt een supplement je aan meer spiermassa en laat je meer gewicht tillen. Doe je aan een uithoudingssport, dan helpt het je uithouding te verbeteren, etc.
Krachttraining.net focust zich in deze categorie op ergogene sportsupplementen, ofwel, supplementen die beloven dat ze je groter, sterker en sneller zullen maken. Deze markt is enorm. Er bestaan vele producenten, vele verschillende soorten producten en er zijn continue nieuwe ontwikkelingen. Wat nieuwe gebruikers al snel leren, is dat sommige sport supplementen je inderdaad helpen, maar andere niet. Ben je op zoek naar goede info over eiwitten? Lees dan het overzichtsartikel Eiwit en Krachttraining.

Let op: Krachttraining.net heeft nu ook een Supplementen vergelijkers tool. Kijk en vergelijk populaire supplementen met elkaar!

Gezondheid en mooi uiterlijk

We leven in een samenleving waarin gezondheid en uiterlijk een steeds grotere rol spelen. We kijken op tegen mooie mensen. Mensen die veelvuldig ingezet worden voor reclame doeleinden, om ons alles te laten kopen wat los en vast zit. Steeds meer mensen zijn tegenwoordig lid van een sportschool en ook sportsupplementen spelen een steeds grotere rol. Health en fitness is tegenwoordig Big Business.

Veiligheid en effectiviteit?

Bedrijven zijn niet verplicht veiligheidsstudies te overleggen voordat een product op de markt komt. Wel zijn er richtlijnen en eisen van de Voedsel en Waren Autoriteit. Die bepalen welke producten op de markt mogen komen en welke niet. Vaak gaat het om natuurlijke producten die mensen via hun voeding al binnen krijgen. Meer hiervan innemen levert vaak nauwelijks een risico op.

Nog een belangrijk punt. De effectiviteit van een supplement hoeft ook niet getest of aangetoond te worden. De enige testen die vaak gedaan worden zijn van de fabrikant zelf, en natuurlijk rollen daar overwegend positieve resultaten uit. Nu zijn er echt wel supplementen die goed werken, maar er zit zeker een hoop kaf onder het koren.
Vergeet nooit dat supplementen op de markt zijn om geld mee te verdienen! Hou altijd in je achterhoofd dat het vaak mooier wordt voorgesteld dan het is. Zoals in elke industrie zijn er echt wel bedrijven die hun product effectiviteit hoog in het vaandel hebben staan en hun claims op wetenschappelijke resultaten baseren. Andere bedrijven zijn alleen geinteresseerd in het maximaliseren van hun opbrengst.

Hoe weet je welke sups goed werken?

Het zelf uitzoeken welke producten nou wel echt werken en welke niet is bijna onbegonnen werk. Vertrouw in dit opzicht op de onafhankelijke mensen die dit voor jou hebben uitgezocht, zoals William Llewellyn. William Llewellyn is iemand die al decennia in deze sportsupplementen wereld zit, veel zelf heeft geprobeerd en auteur is van een paar hele goede boeken op dat gebied. De teksten en adviezen die in deze sectie en categorie gegeven worden zijn voor een groot deel afkomstig van zijn laatste boek: William Llewellyn’s Sport Supplement Guide. Het is niet mogelijk dit boek in Nederland te bestellen, maar wel via Amazon, via onderstaande link:

Molecular Nutrition Supplement Reference Guide One Book

In deze categorie komen uitsluitend die voedingssupplementen te staan die bewezen effectief en veilig zijn, gebaseerd op wetenschap en praktijk ervaring.

Interessante supplementen
Resveratrolgespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben. Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)