Er is een nieuw eiwit ontdekt door de wetenschappers van het Dana-Farber Cancer Institute. Dit eiwit zou de spieren na krachttraining laten groeien en ook sterker maken. Dit zou natuurlijk een grote uitvinding zijn waar veel mannen graag gebruik van willen maken. Wie weet geeft dit je meer mogelijkheden bij de krachttraining en het krijgen van sterkere spieren.

Kunstmatig verhogen

Bij het onderzoek hebben de onderzoekers bekend gemaakt dat zij veronderstellen dat het kunstmatig verhogen van de hoeveelheid eiwitten in ons lichaam zou helpen bij het voorkomen van spierverlies. Dit zou dan veroorzaakt kunnen zijn door kanker, langdurige inactiviteit bij ziekenhuispatiënten of bij veroudering. Door te doen aan krachttraining zorg je er voor dat de concentratie van specifieke eiwitten stijgt. Deze eiwitten worden ook wel PGC-1-alpha-4 genoemd. Dit zou dan zorgen voor biochemische veranderingen en hierdoor worden de spieren groter en krachtiger. Het eiwit staat ook bekend als een lichte variant van PGC-1 alfa.

Experimenten

Er zijn verschillende experimenten gedaan, waaronder experimenten met muizen. Hierbij hebben de wetenschappers ontdekt dat er spierversterkende effecten zijn van het eiwit. Bij het onderzoek spoten zij proteïne in de poten van de muizen en zo ontdekten zij dat de spiervezels binnen een paar dagen 60% groter waren geworden in vergelijking met de muizen die niet werden behandeld. Een van de onderzoekers is Jorge Ruas. Hij zegt dat wanneer je een manier kunt vinden om de niveaus van het eiwit te verhogen, dat het dan erg interessant is. Dit zou voor veel mensen een uitkomst kunnen zijn als zij bijvoorbeeld de spieren door langdurige bedrust minder gebruiken en daardoor de omvang afneemt. Daarnaast worden spieren slapper en hier kan nu wat aan worden gedaan. Er zal nu ook onderzocht worden of de eiwitten gebruikt kunnen worden bij mensen met spierdystrofie. Daarnaast wordt ook gekeken of het ingezet kan worden bij mensen met geleidelijk verlies van spiermassa vanwege veroudering.

Eiwit en de toekomst

Er is nog niet zoveel bekend over dit eiwit. Door hier verder onderzoek naar te doen hebben veel mensen, die de spieren minder goed kunnen gebruiken omdat zij langdurig in bed moeten liggen of ouder worden, goede hoop gekregen. Het zou een goede uitkomst kunnen bieden, maar er is hiervoor nog meer onderzoek nodig. Dit onderzoek zal er de komende jaren ook komen. Het is van belang dat er voldoende uitkomsten zijn om deze in de praktijk te testen. De komende tijd zullen er veel experimenten gedaan worden met muizen om te kijken of er nog meer effecten zijn, die nog niet bekend zijn. Vervolgens zal er gekeken worden wat het voor mensen kan betekenen en dan kunnen de eiwitten over een tijdje wellicht in de praktijk gebruikt worden door mensen die extra spiergroei willen.

Bron