Gebruik jij weleens eiwitshakes om makkelijker af te vallen? Dan is het verstandig een eiwitshake langer in de blender te laten zitten.

Volgens onderzoekers van de universiteit van Pennsylvania zorgt dit ervoor dat de shake meer volume krijgt en de maag langer gevuld houdt. Hierdoor eet je vanzelf minder de rest van de dag.

Onderzoekers gaven bij deze proef 30 gezonde mannen een half uur voor de maaltijd een wei eiwit shake. Deze wei eiwitshake varieerde qua volume. De groep werd opgedeeld in 4 groepen waarvan 3 groepen een shake kregen met steeds meer volume. Hoewel het volume varieerde was de voedingswaarde van elke shake precies hetzelfde. Het enige verschil was hoelang de eiwitshake in de blender bleef. Hoe langer de shake werd gemixt hoe meer luchtbellen erin worden geklopt en hoe groter het volume.

Naast het nemen van de (verplichte) shake mochten de kandidaten lunchen en dineren zonder restricties. Het opmerkelijke was dat de groep die een eiwitshake nam met de meeste volume tijdens de lunch vanzelf 12 procent minder calorieën at dan de andere kandidaten.

De conclusie van de onderzoekers luidt dan ook dat een shake die meer opgeklopt is niet alleen de maag voller maakt, wat tot snellere en langdurige verzadiging leidt. Hierdoor eet je later vanzelf minder.

Bron

Lees meer over afvallen met eiwit