Verantwoord afvallen

/Verantwoord afvallen
Verantwoord afvallen 2017-12-04T15:37:34+00:00

Verantwoord afvallen betekent dat je vet wilt verbranden met behoud van een goede gezondheid. Dit betekent ook dat je geleidelijk moet afvallen, denk aan ongeveer 1 kilo per week. 

De 4 pijlers van verantwoord afvallen

Verantwoord afvallen rust op 4 pijlers:

 • Sporten/ bewegen
 • Gezonde voeding
 • De juiste supplementen
 • De juiste mentale instelling (hier gaan we in dit artikel niet verder op in, dit moet je vanzelfsprekend gewoon hebben)

Sporten/ bewegen

Natuurlijk weet iedereen dat je meer energie verbrandt als je meer beweegt of sport. Dus doe dit dan ook gewoon. Uit onderzoek is gebleken dat het meest effectief een combinatie is tussen cardio en krachttraining. Dus bijvoorbeeld hardlopen of fietsen in combinatie met een bezoek aan de sportschool en lekker aan de gewichten hangen. Eventueel kan je ook thuis trainen als je dat fijner vindt. Met alleen lichaamsgewicht kan je al vele oefeningen doen.

Let echter op, veel mensen gaan meer sporten, maar eten daarna vaak ook meer (verkeerde dingen). Hierdoor kan het netto resultaat nul zijn, of kom je zelfs meer aan… Gezonde en juiste voeding is onlosmakelijk verbonden met bewegen/ sporten.

Gezonde voeding

Beloon je lichaam zoveel en zovaak mogelijk met gezonde voeding. Klinkt logisch, maar vaak blijken mensen die af willen vallen niet structureel gezond te eten. Gezonde voeding bestaat uit natuurlijke, onbewerkte producten. Denk hierbij aan groenten, fruit, vis, noten, peulvruchten, granen. Vlees is een twijfelgeval. Is het biologisch, dan is het prima. Maar bewerkt vlees van fokdieren, volgespoten met antibiotica etc kan je niet gezond meer noemen. Helaas is dit laatste wat het meeste in de supermarkt schappen ligt.

De juiste supplementen

Supplementen spelen tegenwoordig een steeds belangrijkere rol bij het afvallen. Met name eiwit supplementen zijn populair, geïnspireerd door het succes van eiwitrijke diëten zoals van Dr. Frank en Atkins. In mijn opinie heb je maar 2 supplementen nodig die je echt direct helpen bij het afvallen:

 1. Micellar caseïne
 2. Energy & Fatburner

Micellar caseïne is van alle whey eiwitten de enige met erg lange ketens die zeer langzaam wordt afgebroken in de maag. Hierdoor geeft het een vol gevoel, waardoor je minder snel honger hebt. Daarnaast is het een eigenschap van eiwitten (eigenlijk aminozuren) om spierweefsel te beschermen tegen afbraak. Dit is zeer gunstig als je wilt afvallen, wel vet afbreken, geen of weinig spierweefsel. Overigens, als je ook aan krachttraining doet zal je zelfs spierweefsel op kunnen bouwen tijdens een dieet!

Een fatburner doet niets anders dan je interne metabolisme een tandje hoger zetten. Je lichaam verbrandt meer energie in rust en zal actiever willen zijn. Hierdoor verbrandt je meer en makkelijker vet. Ik raad overigens niet aan te pas en onpas fatburners in te zetten. Alleen gebruiken direct voor het sporten, dan is het effect het grootst omdat je veel harder traint.

Het perfecte plan om verantwoord af te vallen

Met bovenstaande informatie weet je eigenlijk al heel veel en zou je al aan de slag kunnen. Toch willen veel mensen liever een goed uitgewerkt plan, waarin precies staat wat, wanneer en hoe ze moeten eten.  Hoe ze moeten trainen, met welke gewichten en uitvoering, tips en trucs etc. Daarnaast willen veel mensen exact weten wat ze moeten eten en drinken, wat j juist moet laten staan. Ook met supplementen, welk supplement moet je wanneer inzetten voor maximaal rendement etc. Mocht u hier interesse in hebben dan adviseer ik u een van onderstaande schema’s te downloaden. U betaalt slechts 6,95 euro (incl BTW).

Welk schema het beste bij u past hangt natuurlijk ook af van uw persoonlijke situatie. Wilt u thuis bewegen/ trainen, of liever op de sportschool? Hoevaak wilt u trainen per week? Heeft u al ervaring met trainen, of bent u een echte beginner? Om deze reden heeft krachttraining.net voor al deze situaties een apart schema gemaakt. U kunt zelf kiezen welke het beste bij u past.

Het verschil tussen een beginner en gevorderden schema

Als beginner heb je weinig tot geen ervaring met training. Je gaat misschien voor het eerst naar een sportschool, of je bent voor het eerst van plan thuis te gaan trainen. Je kent weinig tot geen (kracht)sport termen en je weet niet goed hoe je lichaam reageert op training. Juist om deze redenen zal een beginnersschema heel rustig opbouwen, met makkelijke, begrijpelijke oefeningen die goed worden toegelicht. Een goede technische uitvoering staat bovenaan, langzaamaan zal je de gewichten op moeten voeren en je lichaam laten wennen aan meer trainingsarbeid. Naarmate de tijd vordert zal je merken dat je conditie en kracht steeds meer toeneemt en zal je het leuk vinden telkens een stapje verder te gaan. Al helemaal als je de resultaten begint te zien!

Een gevorderden schema is echt voor sporters die al redelijk veel ervaring hebben met (kracht)training. Ze kennen krachttraining termen en weten hoe ze oefeningen correct en in strikt stijl kunnen uitvoeren. Om deze redenen zal je op een gevorderden schema meer vrije (compound) oefeningen doen, gericht op minder herhalingen en zwaardere gewichten.

 

Afvallen/ vetverbranding, in de sportschool trainen (6,95 euro (incl BTW))

green-button-download-schematSportschool, 1 tot 3x per week trainen, geen fitness ervaring

 

 

green-button-download-schemat

Sportschool, 1 tot 3x trainen, gevorderde fitnesservaring

 

 

green-button-download-schemat

Sportschool, 4 tot 7x per week trainen geen fitness ervaring

 

 

green-button-download-schemat

Sportschool, 4 tot 7x per week trainen gevorderde fitness ervaring

 

 

Afvallen/ vetverbranding, thuis trainen

green-button-download-schemat

Thuis trainen, beginner, 1 tot 3x trainen per week

 

 

green-button-download-schemat

Thuis trainen, beginner, 4 tot 7x trainen per week

 

 

green-button-download-schemat

Thuis trainen, gevorderden, 1 tot 3x per week trainen

 

 

green-button-download-schemat

Thuis trainen, gevorderden, 4 tot 7x per week trainen

(1.696x gelezen)gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
 • Explosieve spiergroei
 • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
 • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben.

Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)


One Comment

 1. lu 28 januari 2014 at 18:00 - Reply

  sixpak a.u.b

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com